ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Επανασύσταση Κυπριακών Αερογραμμών ζητούν ΠΕΟ - ΕΛΑΜ

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Επανασύσταση Κυπριακών Αερογραμμών ζητούν ΠΕΟ - ΕΛΑΜ

Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύθηκε ύψη

  • Τα ετερώνυμα έλκονται αποφαίνεται χαρακτηριστικά νόμος της Φυσικής και αποτυπώνει σαφέστατα, εμμέσως, κάτι που συμβαίνει και στις ανθρώπινες σχέσεις. Ενίοτε και στις ιδεολογίες, όπου τα δυο άκρα συγκλίνουν στις τοποθετήσεις τους και στις πολιτικές τους θέσεις. Όπως και στην προκειμένη, όπου με χαρακτηριστική σύμπτωση την ίδια μέρα και ώρα, απέστειλαν ανακοινώσεις η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία ( ΠΕΟ) και το ΕΛΑΜ ζητώντας και θέτοντας ως προτεραιότητα, την επανασύσταση του εθνικού αερομεταφορέα , προφανώς με άλλο όνομα γιατί το προηγούμενο πωλήθηκε, όπως και το υπόλοιπο «μαγαζί» , όπως ήταν επιπλωμένο κατά το λαϊκό άσμα  του Αντύπα.

  • Η υγειονομική κρίση συμπαρέσυρε τα πάντα και προφανώς και τις εισηγήσεις ΠΕΟ- ΕΛΑΜ, αλλά και πολλών άλλων κομμάτων και φορέων που διατύπωσαν κατά καιρούς παρόμοιες απόψεις για την ανάγκη επαναδημιουργίας νέων Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την επιβίωση του κράτους σε δύσκολες στιγμές. Αφορμής δοθείσης, ελέω ιού και της ανάγκης επαναπατρισμού πολιτών , οι οποίοι έμεναν στο εξωτερικό και το κράτος ως όφειλε θα έπρεπε να τους φέρει πίσω στην πατρίδα. Έλα όμως που τα πάντα εξαρτιόνταν από τις επιθυμίες και το χρήμα που θα έπαιρναν οι  ξένες εταιρείες. Οπόταν η συνδεσιμότητα …εξέπνευσε. 

  • Ακόμη η προμήθεια αγαθών και φαρμακευτικού υλικού εναποτέθηκε στην καλή θέληση και το μάρκετινγκ των ιδιωτών, οπόταν όλα κρέμονταν από μια κλωστή. Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν με τις Κ.Α και να εισακούσουν εκείνους που πιστεύουν ότι η επανασύσταση τους θα ωφελήσει τον τόπο. Όλοι μας έστω και αν πληρώναμε λίγο ακριβούτσικα εισιτήρια, είχαμε ωραίες αναμνήσεις από τις Κ.Α για την εξυπηρέτηση αλλά και την ασφάλεια των πτήσεων.

  • Υπερβολές γίνονταν, αλλά ήταν απότοκο και πάλι της ανάμιξης των κομμάτων που ήθελαν να έχουν υπό τον έλεγχο τους την διαχείριση και να κάνουν το σχετικό ρουσφέτι. Και η ανάμιξη τους είναι ενίοτε(;;;)…καταστροφική. Πάμε λοιπόν να δούμε τις απόψεις των θιασωτών επανασύστασης των Κ.Α.

  • Ο σύντροφος Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΠΕΟ ΣΥΜΟΣ ΕΥΤΥΧΙΟΥ σε άρθρο του « δημόσιοι οργανισμοί και πανδημία κορωνοιού» αναφέρει μεταξύ άλλων για το προκείμενο:  

«Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα από την μάχη με την πανδημία αναδεικνύει την ανάγκη κρατικού σχεδιασμού και διαφύλαξης και ενίσχυσης του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζουν οι δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες. Ως ακόμη ένα παράδειγμα, που ζήσαμε έντονα στο πετσί μας, είναι η απουσία κρατικού αερομεταφορέα. Οι ανάγκες επαναπατρισμού στην Κύπρο δεν μπορούσαν να καλυφτούν και εκεί όπου ήταν δυνατό η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύθηκε ύψη, όπως για παράδειγμα στα 800 € από Αθήνα.»

  • Όσον αφορά το ΕΛΑΜ στην δική του εισήγηση αναφέρει: «Η κίνηση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο μειώθηκε κατά 90% από την έναρξη της πανδημίας, εγκλωβίζοντας την Κύπρο, που ως νησί είναι αποκομμένη από τις υπόλοιπες χώρες. Να υπενθυμίσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με σθένος διαφώνησε αναφορικά με το κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα, ενώ εδώ και χρόνια τόνιζε με έμφαση την αναγκαιότητα η Κυπριακή Δημοκρατία να έχει τις δικές της αερογραμμές. Δυστυχώς, οι εξελίξεις, καθιστούν επιτακτική αναγκαιότητα να εισακουστούν οι εισηγήσεις του Κινήματός μας, βάζοντας επιτέλους χρονοδιαγράμματα για δημιουργία κρατικού αερομεταφορέα.»

  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Είδατε πως έβαλε ο διάβολος ( παρακαλώ να λείψουν οι συνειρμοί και προσδιορισμός του ακατονόμαστου στην προκειμένη περίπτωση) έβαλε την πένα του και έφερε στο ίδιο μήκος κύματος ακόμη και τους …συγκεκριμένους;

*Μια παραπολιτική στήλη με τον Στέλιο Ξιουρή 

Home