ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η ανθρωποφαγία, ο Υπ.Υγείας & οι πολεμιστές σαλονιού

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η ανθρωποφαγία, ο Υπ.Υγείας & οι πολεμιστές σαλονιού

Κινούμενο ναρκοπέδιο το Υπ. Υγείας
 • Τι είναι αυτό ρε παιδί μου; Μικροψυχία το δίχως άλλο που  κυρίως αντικατοπτρίζει την νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων που φοράνε χρωματιστά γυαλιά και ακόμη και αυτή την δύσκολη στιγμή  βλέπουν μόνο με τους δικούς τους χρωματισμούς. Ούτε καν να αναλογιστούν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο , όπως τον ονομάζουν και οι ίδιοι ενώ όταν τολμήσει κάποιος να τους πει κάτι διαφορετικό τον λοιδορούν…Το χρώμα που βλέπουν στους δικούς τους φακούς να είναι φωτεινό και τα υπόλοιπα ας σκοτεινιάσουν.  
 • Παλεύει προσπαθεί και αντεπεξέρχεται ικανοποιητικά στην πολεμική αυτή αναμέτρηση ο Υπουργός Υγείας, αν και στην πολιτική, αναμίχθηκε πρόσφατα χωρίς προηγούμενη εμπειρία και ανέλαβε χαρτοφυλάκιο που η στήλη και παλαιότερα περιέγραψε σαν κινούμενο ναρκοπέδιο. . Και ο Κώτσιος Ιωάννου είχε να διαχειριστεί πρωτόγνωρη κατάσταση , που προφανώς κανείς Υπουργός στην ιστορία του τόπου δεν είχε να αντιμετωπίσει στην διάρκεια της θητείας του. 

   

 • Και αντί να πούμε στον ψηλό της Υγείας ότι για τα μεγέθη, την νοοτροπία, τις δομές του κράτους μας και το ταμπεραμέντο των Ελληνοκυπρίων, πολύ καλά ανταποκρίνεται. αφού επέδειξε και αποφασιστικότητα εκεί όπου χρειαζόταν να το κάνει χωρίς μάλιστα να επιδείξει δισταγμό. Ακούγοντας τον μάλιστα να μιλάει σε κάποια δελτία ειδήσεων να παραδέχεται ότι μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη, αλλά ήταν και αυτά μέσα στα πλαίσια της πολυπλοκότητας της κατάστασης, τότε διαπιστώνουμε ότι η κριτική που υφίσταται μάλλον είναι βάρβαρη. 

   

 • Ομόλογοι του τεράστιων χωρών που τις επικαλούμαστε καθημερινά και έκαναν τόσα και σημαντικά λάθη, που στοίχισαν ζωές ανθρώπων και επικρίνουμε τον ψηλό της Υγείας γιατί είπε μια ατάκα σε κάποια χρωματιστά ρουφιανάκια που το μετέφεραν στα πλαίσια των καθηκόντων τους ; Έλεος δηλαδή. Ανθρωποφάγοι είναι που χτυπούν πισώπλατα ανθρώπους που πολεμούν στην πρώτη γραμμή. 

   

 • Ξέρετε η όλη ιστορία παραπέμπει και στον πόλεμο , την εισβολή  του 1974 όπου κάποιοι δεν έριξαν ντουφεκιά και κατέφυγαν σε πρεσβείες, σαλόνια ξένων και ορεινά θέρετρα και κατακρίνουν τους υπόλοιπους. 

   

 • Κάποτε από την στήλη καλούσαμε αρκετούς που βαυκαλίζονται και μας το παίζουν πατριώτες, να μας πουν που πολέμησαν το 1974. Περιμένουμε ακόμη… τους μπαρουτοκαπνισμένους του σαλονιού Και τώρα τους καλούμε να σιωπήσουν αφού πάλι κάνουν τους πολεμιστές εκ του ασφαλούς ενώ άλλοι χειρίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις. 

   

 • Ε, μην είμαστε και αχάριστοι μπροστά σε ανθρώπους που αν μη τι άλλο δίνουν το άπαν των δυνάμεων τους, για να προστατεύσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους που το μοναδικό μας πρόβλημα είναι ο εγκλεισμός. 

   

 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τελικά και αυτή η έξοδος για καφέ και κουβεντούλα ήταν είδος…  ευτυχίας. Κι ας μην ψάχνουμε στα πολύπλοκα την γλύκα της ζωής. 

   

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρη 

Home