ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ρεαλιστικός πατριωτισμός και ο πέλεκυς της Γιολίτη

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ρεαλιστικός πατριωτισμός και ο πέλεκυς της Γιολίτη

Στο Κυπριστάν τα πάντα είναι είτε διεφθαρμένα είτε σε πορεία διαφθοράς.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ*

 • Ρεαλιστικός πατριωτισμός: Μεγάλη εφεύρεση . Το δίχως άλλο οι πολιτικοί μας ανακάλυψαν μια έκφραση που προσδιορίζει την ψυχοσύνθεση τους. Θέλουν να είναι ρεαλιστές αλλά να το παίζουν πατριώτες. Να φωνάζουν υπέρ της λύσης στο άψε- σβήσε, αλλά και το επόμενο σύνθημα να είναι ότι τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια ( ότι κάποιοι τα προσδιόρισαν μέχρι το Λήδρα Πάλας έχει άλλη σημειολογία…).
   
 • Λίγο φυσικό αέριο, λίγες συγκλίσεις, λίγες συνομιλίες , ε, όλα μαζί φύρδην – μίγδην και ότι ήθελε προκύψει. Άλλοι θέλουν να πάνε στις συνομιλίες, άλλοι τρέμουν στην ιδέα και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Μέχρις εδώ πιο κάτω… προφανώς. Γιατί η διαστροφή έχει τα όρια της. Και στην πολιτική και στην ζωή.
   
 • Αν παρακολούθησε κάποιος τις αναφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κύπρος και Ελλάδα είναι οι πρωταθλήτριες στην μείωση των μισθών από όλες τις χώρες της Ε.Ε. Κι όμως το θαύμα της ανάκαμψης διαφημίζεται. Με πονεμένους ανθρώπους και άνεργούς βασανισμένους…

   

 • Πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ αν και θα έπρεπε να είναι κορυφαίο θέμα στην ατζέντα των πολιτικών. Φαίνεται όμως ότι δυο τινά συμβαίνουν. Αφενός η ίδια η Κυβέρνηση που εξήγγειλε την στρατηγική κατά της διαφθοράς, μέσω της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης ΕΜΙΛΥΣ ΓΙΟΛΙΤΗ,  δεν πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να πετύχει κάτι και το κατατάσσει στα δευτερεύοντα, προσμένοντας ότι οι συγκυρίες, θα της δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσει κάποια κατά συνθήκη μέτρα, για να έχει να λέει στο μέλλον…

   

 • Αφετέρου η κοινωνία, τα ΜΜΕ και οι κάτοικοι του Κυπριστάν δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να παταχθεί η διαφθορά στο νησί, οπόταν ακούει τα περί πάταξης της, σαν κάποιες εξαγγελίες που μένουν στο χαρτί και στην πορεία χάνονται.  Εξάλλου η πάταξη της διαφθοράς δεν είναι θέμα εξαγγελιών, ανακοινώσεων και λοιπών πομπωδών τοποθετήσεων αλλά εναπόκειται στην βούληση των εξουσιών ενός κράτους να μην ανέχονται την παρανομία. Λιγάκι δύσκολα μας φαίνεται για το Κυπριστάν, όπου τα πάντα είναι είτε διεφθαρμένα είτε σε πορεία διαφθοράς. Και γλύτωσαν όσοι έμειναν μακριά από την εξουσία και τους κάθε λογής ηγέτες.  
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όλοι μας περιμένουμε πότε θα πέσει ο αναπεπταμένος πέλεκυς της δικαιοσύνης και θα καθαρίσει όσους έκλεψαν την κοινωνία και την οδήγησαν στην εξαθλίωση και στην ανέχεια. Αν υπάρχει κάποιο μέτρο κατά της διαφθοράς που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση και η κάθε εξουσία είναι να διορίζουν ανθρώπους σε πόστα τίμιους και καθαρούς που θα έχουν στόχο να υπηρετήσουν την κοινωνία. Και κυρίως τα κόμματα να σταματήσουν την διαπλοκή με τους διεφθαρμένους για να αποκομίζουν οφέλη προς σίτιση των κομματικών τους στρατών..

*ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή 

Home