Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ/Τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα γεωτρύπανων των Τούρκων

Offsite Team -
19.08.2020

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ/Τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα γεωτρύπανων των Τούρκων

Thumbnail
Ο πορθητής , ο σκληρός και ο νομοθέτης - Η σημειολογία πίσω από την ονοματολογία

*Γράφει ο Πιστολέρο

•    Ανιχνεύοντας την σημειολογία πίσω από τις εκφράσεις και ενίοτε τα γεγονότα, ανακαλύπτεις πάντα ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που μπορεί και να κρύβουν θέληση, επιθυμίες ή και σχέδια. Προς τούτο και προφανώς επειδή οι ειδήμονες της Κυβέρνησης θα έχουν προσδιορίσει την άκρως ενδιαφέρουσα σημειολογία πίσω από την ονοματολογία, έτσι κι εμείς , επιλέξαμε  την ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ενός αξιόλογου διεθνολόγου, όπως ο ΠΑΜΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ώστε   να σας μεταφέρουμε  την στόχευση της Τουρκίας με την κατατοπιστικότατη ανάλυση,  αλλά και γιατί προκαλεί ενδιαφέρον για την πορεία της πολιτικής ή καλύτερα της επεκτατικής δράσης των Τούρκων. 

•    Η ανάρτηση του κ. Χρυσοστόμου στο facebook υπό τον τίτλο «Και τώρα έρχεται το Κανουνι. Τα ονόματα των 3 Τουρκικών Γεωτρύπανων και η σημειολογία πίσω από αυτά.» προσδιορίζει την στρατηγική των Τούρκων, μέσω των ονομάτων που έδωσαν στο κυριότερο μέσο με το οποίο καθορίζεται πλέον η πολιτική τους… Η ενδιαφέρουσα προσέγγιση καθώς και η ιστορική τεκμηρίωση που μας προσέφερε ο διεθνολόγος είναι άκρως κατατοπιστικές. Και πρέπει ο κώδωνας του κινδύνου ΄χοι μόνο να ηχήσει αλλά να πέσει στα κεφάλια όλων μας. 

•    «1. Φατίχ - το πρώτο που βγήκε και τρύπησε. Φέρει το όνομα του Μωάμεθ του Πορθητή( Φατίχ).

Ο Μωάμεθ Β΄ γνωστός και ως Μωάμεθ ο Πορθητής και Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στα τουρκικά. Γεννήθηκε το  1432 και πέθανε. 1481. Ο Σουλτάνος που πολιόρκησε και κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη και κατέλυσε την Βυζαντινή αυτοκρατορία. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Οθωμανούς σουλτάνους, που ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι θεωρούν ως μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία τους.

Το ομώνυμο Γεωτρύπανο Φατιχ έρχεται πρώτο να υλοποιήσει την πολιτική της "Γαλάζιας Πατρίδας", να πολιορκήσει, να κατακτήσει να εκπορθήσει τις θάλασσες τις νοτιοανατολικής Μεσόγειου. Αρχή κάνει από την ΑΟΖ της ΚΔ.

•    2. Γιαβούζ. Φέρει το όνομα του Σουλτανου Σελίμ Α΄ γνωστός ως Γιαβούζ  (σκληρός)  Γεννήθηκε το 1470 - και πέθανε  1520. Ήταν ο ένατος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  Έγινε γνωστός εξαιτίας της πολύ μεγάλης επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ιδιαίτερα με την κατάκτηση του Χαλιφάτου των Μαμελούκων του Καΐρου την περίοδο 1516-1517, που περιλάμβανε τη Συριοπαλαιστίνη, τη Χετζάζη, την Αίγυπτο, τριπλασιάζοντας την έκταση της αυτοκρατορίας.

Συμβολικά το Γιαβουζ έρχεται  όπως και ο Σελίμ Α να "επεκτείνει" τα σύνορα της "Γαλάζιας Πατρίδας" και να κυριαρχήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΝΑ μέχρι τη Συρία και τη Λιβύη. Η υπογραφή του Τουρκολυβικού μνημονίου και το γκριζάρισμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας  συμπίπτει και με τη παράνομη δράση του Γιαβουζ.

3. Κανουνί. Το τρίτο γεωτρύπανο δεν έχει σχέση με Κανόνι. Φέρει το όνομα του  Σουλεϊμάν Α΄. Γεννήθηκε το  1494 και πέθανε  1566). Κοινώς γνωστός ως Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής στον δυτικό κόσμο και "Κανουνί" (ο Νομοθέτης). 

Κατά τη βασιλεία του η Οθωμανική αυτοκρατορία έφτασε στη μέγιστη γεωγραφική της επέκταση και στο απόγειο της δύναμής της. Υπήρξε ο επιφανέστερος των σουλτάνων.

Ήταν μεγάλος νομοθέτης, που ξεχώριζε στα μάτια του λαού του ως υψηλόφρων ηγεμόνας και μεγαλόψυχος εκφραστής της δικαιοσύνης΄΄. Ο υπερισχύων νόμος της αυτοκρατορίας ήταν η Σαρία, ή Ιερός Νόμος, που ως ο θείος νόμος του Ισλάμ, ο Σουλτάνος δεν είχε την εξουσία να αλλάξει. Το τρίτο Γεωτρύπανο που ξεκινά τώρα έρχεται συμβολικά να επιβάλει τους Κανόνες - Νόμους σε όλη την περιοχή που διεκδικεί παράνομα.¨»

•    Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η Τουρκία πρώτα αμφισβητεί την νομιμότητα, και κατακτά ( Φατίχ πορθητής) μετά γκριζάρει και επεκτείνει τις περιοχές που διεκδικεί ( Γιαβούζ ) και μετά  με την δύναμη των όπλων επιβάλει του δικούς της νέους "κανόνες" (Κανουνί) Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τα διδάγματα της και μπορεί να εργαλειοποιεί τους συμβολισμούς της.

ΥΓ: Κάποτε μας έλεγαν - όχι πριν πολύ καιρό-  ότι η Τουρκία  μπλοφάρει και δεν θα τρυπήσει  εφόσον δεν έχει  δικό της  γεωτρύπανο....

* Πιστολέρο: Μια παραπολιτική στήλη με τον Στέλιο Ξιουρή 

Home