Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Φ. Βράβευσε τους εθνοφρουρούς που πάνε στη Μονάδα τους με λεωφορείο

Offsite Team -
06.06.2023

Ε.Φ. Βράβευσε τους εθνοφρουρούς που πάνε στη Μονάδα τους με λεωφορείο

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος της Εθνικής Φρουράς για τη μέριμνα και την ασφάλεια

Η βράβευση των κληρωτών οπλιτών της 2022 ΕΣΣΟ, που διακρίθηκαν για τη συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2022 και της 31ης Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 07 Ιουνίου 2023.  Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος της Εθνικής Φρουράς για τη μέριμνα και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Σε ομιλία του ο Υπουργός ΄’Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε ότι με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση βράβευσης των κληρωτών οπλιτών της 2022 ΕΣΣΟ, που διακρίθηκαν για τη συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2022 και της 31ης Μαΐου 2023. 

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος της Εθνικής Φρουράς για τη μέριμνα και την ασφάλεια του προσωπικού της. Το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης αποτέλεσε πριν χρόνια ένα πρωτοποριακό μέτρο, το οποίο δοκιμάστηκε πιλοτικά, αξιολογήθηκε, υλοποιήθηκε και έχει καταστεί πλέον ένας θεσμός, που παρέχει στους εθνοφρουρούς και στους συμβασιούχους οπλίτες δωρεάν διακίνηση, κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τα στρατόπεδα.

Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι με τη χρήση του εν λόγω μέτρου συμβάλλουμε στη μείωση της ταλαιπωρίας των οικογενειών, μετριάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, που στοχεύει στη μείωση εκπομπών ρύπων, οι οποίοι αποτελούν πρώτη αιτία ρύπανσης.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά αποτελεί ένα από τα ζωτικότερα τμήματα της κυπριακής κοινωνίας. Περιλαμβάνει στις τάξεις της, το πιο ζωντανό και παράλληλα το πλέον ελπιδοφόρο κομμάτι, τους νέους. Το όλο εγχείρημα του ΣΔΔΟΕΦ σχεδιάστηκε και υλοποιείται με αποκλειστικό γνώμονα τους οπλίτες μας. 

Για την διεκπεραίωση, συμμετέχουν στο Σχέδιο, 19 Αδειούχες Εταιρείες Λεωφορείων, σε 99 δρομολόγια καλύπτοντας τη διακίνηση των Οπλιτών θητείας, Συμβασιούχων Οπλιτών και ΔΕΑ όλων των Στρατοπέδων, από και προς όλες τις επαρχίες και Αστικά Κέντρα της Φρουράς διαμονής τους. 

Πρωταρχικό μέλημα του Σχεδίου είναι η παροχή δωρεάν, γρήγορης και κυρίως ασφαλούς διακίνησης των Εθνοφρουρών κατά τις εξόδους τους. Το εν λόγω σχέδιο απαλλάσσει τις οικογένειες των εθνοφρουρών από περιττά έξοδα και προσωπικό χρόνο που θα προϋπόθετε η μετακίνηση με δικά τους μέσα, ενώ η μεταφορά των παιδιών τους βρίσκεται στα χέρια επαγγελματιών οδηγών. 

  

Η Εθνική Φρουρά, έχοντας διαπιστώσει μέσα από την πολυετή αξιοποίηση του ΣΔΔΟΕΦ, ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων, επιδιώκει συνεχώς την επέκταση της χρήσης του από όσο το δυνατό περισσότερους εθνοφρουρούς.

Home