Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασκηση ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ -Η Κύπρος στο χάρτη με μεγάλες δυνάμεις

Offsite Team -
23.05.2022 - 11:24

Ασκηση ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ -Η Κύπρος στο χάρτη με μεγάλες δυνάμεις

Ο Αρχηγός συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματικούς

Πολύ σημαντικές επαφές είχε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης κατά τη διάρκεια της διεθνούς άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» την περασμένη εβδομάδα. Ο Αρχηγός συναντήθηκε με  υψηλόβαθμους αξιωματικούς όπως

 

Τον Διοικητή της Ναυτικής Δύναμης της UNIFIL, Γερμανό Υποναύαρχο Marcus Mugge, στις εγκαταστάσεις του ΚΣΕΔ. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η υποστήριξη που παρέχει η ΚΔ στο Γερμανικό απόσπασμα της UNIFIL, η συνεργασία που έχει αναπτύξει η Δύναμη με το ΚΣΕΔ σε θέματα Ε-Δ  καθώς και οι συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται με την ΕΦ.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας 

Την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τον Υποδιευθυντή του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ (EUMS), Αντιστράτηγο Giovani Manniore με τον οποίο ανταλλάγησαν απόψεις σε ότι αφορά στην άσκηση, όσο και ευρύτερα για τις εξελίξεις σε ότι αφορά στην Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ και τα όσα συζητήθηκαν την προηγούμενη ημέρα στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε επίπεδο Αρχηγών.

Ο Αρχηγός της ΕΦ επιπλέον αναφέρθηκε στη συμβολή της ΚΔ στην ΚΠΑΑ, που παρά τα μεγέθη αλλά και την απειλή που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της συμμετέχει ενεργά σε σημαντικό αριθμό δράσεων, στις επιχειρήσεις αλλά και στα Συγκροτήματα Μάχης της ΕΕ. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ότι αφορά στο τελευταίο ενημέρωσε τον Αντγο Mannione για το Συγκρότημα Μάχης HELBROC και τις προετοιμασίες της ΕΦ σε συνεργασία με την Ελλάδα που αποτελεί χώρα πλαίσιο και τις άλλες χώρες που διαθέτουν προσωπικό και μέσα για συγκρότηση του, ώστε το 2023, όπως έχει δηλωθεί στον σχετικό κατάλογο Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης της ΕΕ, να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ανάληψης αποστολής.

Home