Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανικό Υπ. Άμυνας: «Σημαντικά πιο αδύναμος ο ρωσικός στρατός»

Offsite Team -
03.05.2022 - 10:50

Βρετανικό Υπ. Άμυνας: «Σημαντικά πιο αδύναμος ο ρωσικός στρατός»

Mετά από την εισβολή στην Ουκρανία

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σχολιάζει σε πρωινή ενημέρωση ότι ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία και της αποτυχίας επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί, ο ρωσικός στρατός είναι τώρα «σημαντικά πιο αδύναμος, τόσο ως προς τον εξοπλισμό όσο και ως προς την αντίληψη».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Σημειώνεται πως η ανάκαμψη από αυτό το πλήγμα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη λόγω των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας. «Αυτό θα έχει έναν αντίκτυπο διαρκείας επί της ικανότητας της Ρωσίας να αναπτύσσει συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις», προστίθεται στην ενημέρωση από το Λονδίνο.

Δίνοντας το υπόβαθρο αυτής της εκτίμησης, το βρετανικό Υπουργείο αναφέρει πως μεταξύ του 2005 και του 2018 ο ρωσικός αμυντικός προϋπολογισμός σχεδόν διπλασιάστηκε, με επενδύσεις σε διάφορα αεροπορικά, χερσαία και ναυτικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Προσθέτει ότι από το 2008 η αναβάθμιση αυτή γινόταν στο πλαίσιο του διευρυνόμενου προγράμματος στρατιωτικού εκσυγχρονισμού ‘New Look’.

«Παρόλα αυτά», σχολιάζει το Υπουργείο Άμυνας, «ο εκσυγχρονισμός του υλικού εξοπλισμού δεν έχει δώσει τη δυνατότητα στη Ρωσία να κυριαρχήσει επί της Ουκρανίας. Σφάλματα τόσο στον στρατηγικό σχεδιασμό όσο και στην επιχειρησιακή εκτέλεση έχουν αφήσει τη Ρωσία ανήμπορη να μεταφράσει την αριθμητική δύναμη σε αποφασιστικό πλεονέκτημα».

ΚΥΠΕ

Αυστηρές συστάσεις από ΕΕ προς Ελλάδα για μεταναστευτικό

Offsite Team -
02.07.2022 - 19:53

Αυστηρές συστάσεις από ΕΕ προς Ελλάδα για μεταναστευτικό

Για πρώτη φορά η Ευρωπαία επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον παραδέχθηκε ευθέως ότι γίνονται επαναπροωθήσεις

H κορυφαία αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετανάστευση, Ιλβα Γιόχανσον, ζήτησε από την Ελλάδα να σταματήσει τις «βίαιες» απελάσεις μεταναστών διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει κονδύλια.

Αφού έγινε ένας από τους κύριους προορισμούς κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, η χώρα μας, όπως γράφει το Reuters, έχει σκληρύνει την πολιτική της από τον περασμένο χρόνο, αυξάνοντας τις χερσαίες και θαλάσσιες περιπολίες, επεκτείνοντας έναν φράχτη στα σύνορα και χτίζοντας καταυλισμούς με πολύ αυστηρότερη ασφάλεια στα νησιά κοντά στην Τουρκία.

Η Αθήνα, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις λεγόμενες απωθήσεις (pushbacks) των αιτούντων άσυλο, λέγοντας ότι αναχαιτίζει βάρκες στη θάλασσα για να προστατεύσει τα δικά της και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αυστηρό μήνυμα

«Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την παράνομη είσοδο είναι υποχρέωση. Οι βίαιες και παράνομες απελάσεις μεταναστών πρέπει να σταματήσουν τώρα», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Είπε, μάλιστα, ότι η Αθήνα θα θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο ένα νέο σύστημα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για το νέο σύστημα.

«Η χρηματοδότηση συνδέεται με τη σωστή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ», πρόσθεσε με νόημα η Γιόχανσον.

Η χώρα μας ξεκαθάρισε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα επιτρέψει την παράνομη είσοδο μεταναστών από ξηρά ή θαλάσσια, μετά την αύξηση των προσπαθειών εισόδου μέσω των νησιών της στο Αιγαίο και των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Το «κατηγορώ» του Μηταράκη

Σε μια ομιλία προς τους ευρωβουλευτές τη Δευτέρα, ο Ελληνας υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι τα παράνομα δουλεμπορικά σκάφη δεν θα περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θα περίμενε έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ για να καλέσει την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είπε. «Σύμφωνα με έναν σημαντικό αριθμό μαρτυριών από αιτούντες άσυλο, οι τουρκικές αρχές ενθαρρύνουν ενεργά τις παράνομες αναχωρήσεις».

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι εμπόδισαν σημαντικό αριθμό ατόμων να εισέλθουν.

Περίπου 47.000 άνθρωποι έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κύπρο και τη Μάλτα μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι μεσογειακές χώρες αναμένουν πάνω από 150.000 αφίξεις φέτος, καθώς οι ελλείψεις τροφίμων που προκαλούνται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία απειλούν με αυξημένες αφίξεις από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

in.gr

Home