Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Άσκηση Αεράμυνας Κύπρου-Γαλλίας

Offsite Team -
10.12.2022 - 11:31

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Άσκηση Αεράμυνας Κύπρου-Γαλλίας

Άσκηση Αεράμυνας «ΤΑΛΩΣ-2/2022» με τη συμμετοχή ΕΦ και Γαλλικών Αεροναυτικών Δυνάμεων

Άσκηση αεράμυνας με την επωνυμία ΤΑΜΣ «ΤΑΛΩΣ-2/2022», με τη συμμετοχή συστημάτων αεράμυνας της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς και αεροσκαφών Rafale, τα οποία επιχειρούσαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο «CHARLES DE GAULLE (CDG)» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, την άσκηση παρακολούθησε επί του αεροπλανοφόρου CDG, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από το Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορίας, Ταξίαρχο (Ι) Μάριο Φλωρίδη και το Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού, Πλοίαρχο Κωνσταντίνο Γενναδίου.

erhrehrhrwe

Σκοπός της άσκησης, ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού αεράμυνας στις τακτικές ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του επιπέδου τυποποίησης κατά την σχεδίαση και διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της άσκησης ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας καθώς και το σύστημα αυτοπροστασίας των εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς και αξιολογήθηκε η απόδοση του σε ρεαλιστικές συνθήκες αντιμετωπίζοντας σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, το προσωπικό εξασκήθηκε στις διαδικασίες τακτικού ελέγχου των όπλων και στη διαβίβαση πληροφοριών καθώς και στις διαδικασίες αεράμυνας του Κέντρου Αεροπορικού Ελέγχου.

Με την ολοκλήρωση της, ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες, σημείωσε ότι πέραν των μηνυμάτων σε στρατηγικό επίπεδο, η άσκηση συνέβαλε στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Αεροπορικών δυνάμεων σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, καθώς και της ικανότητας να συντονίζουν, σχεδιάζουν και διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις.

u6rtjtfhrf

Πέραν της παρακολούθησης της άσκησης, ο Αρχηγός ενημερώθηκε από τον Διοικητή της CTF-473, για τις δυνατότητες, την αποστολή και γενικότερα τις επιχειρήσεις που διεξάγει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επισημαίνεται ότι, κατά το διάστημα παρουσίας της Γαλλικής Ναυτικής Δύναμης στην Ανατ. Μεσόγειο, σχεδιάστηκε πρόγραμμα ασκήσεων με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων της CTF-473 και της Εθνικής Φρουράς.

tehrehdhet

Ειδικότερα, στις 26 Νοεμβρίου 2022, η Διοίκηση Ναυτικού σχεδίασε και πραγματοποίησε αεροναυτική άσκηση μικρής κλίμακας, με την ονομασία «CYP/FRA-04/2022», εξετάζοντας αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος, εφαρμόζοντας παράλληλα το Μνημόνιο Διμερούς Συμφωνίας για Συνεργασία σε θέματα Άμυνας.

Επίσης, από 06 έως 09 Δεκεμβρίου 2022, το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ εντάχθηκε στην CTF-473 και συμμετείχε σε όλες τις προγραμματισμένες αποστολές της. Αντίστοιχα, Αξιωματικός της Διοίκησης Ναυτικού συμμετείχε στο επιτελείο της Δύναμης, επιβιβαζόμενος επί Γαλλικής Φρεγάτας.

dvdzvab

Η υλοποίηση του προγράμματος είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της Ναυτικής Δύναμης CTF-473 στην Ανατ. Μεσόγειο.

Το ΓΕΕΦ επισημαίνει ότι οι κοινές δραστηριότητες κρίνονται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα, στοιχείο απαραίτητο για τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων. Αποτελούν επίσης απτή απόδειξη της άριστης σχέσης που έχει αναπτυχθεί διαχρονικά μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Γαλλίας, καθώς και ένδειξη της αμοιβαίας πρόθεσης για αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

gjtktugh

svsavasv

GVQA

ΚΥΠΕ

Home