Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος:Λύσεις για συμβασιούχους υπαξιωματικούς και οπλίτες

Offsite Team -
25.11.2022 - 14:46

Σιζόπουλος:Λύσεις για συμβασιούχους υπαξιωματικούς και οπλίτες

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος Επιτροπής Άμυνας μετά την συζήτηση για τον πρϋπολογισμό του ΥΠΑΜ

O Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Μαρίνος Σιζόπουλος επεσήμανε την αγαστή και παραγωγική συνεργασία που είχαν ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ κατά την κοινοβουλευτική περίοδο 2022, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συζήτησης για τον προϋπολογισμό της αμυντικής θωράκισης της Κύπρου για το 202.

Όπως ανέφερε, πέρα από την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν αναφορικά με  τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας για το επόμενο έτος, συζήτησαν και για τα θέματα που αφορούν τόσο τους συμβασιούχους υπαξιωματικούς όσο και συμβασιούχους οπλίτες.

Δείτε ακόμη: Οι στρατηγικές επιδιώξεις για την Αμυντική Θωράκιση για το 2023

Η δήλωση κ. Σιζόπουλου: 

Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, θα ήθελα να εξάρω την αγαστή συνεργασία, την πάρα πολύ εποικοδομητική, μπορώ να πω, που υπήρχε αυτό το χρονικό διάστημα τόσο με το Υπουργείο Άμυνας, τον Υπουργό Άμυνας, αλλά και με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ.) και τα στελέχη του.

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσω υπήρξε μία άψογη συνεργασία όλων των μελών της Επιτροπής Άμυνας ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση. Με κύριο στόχο ακριβώς να εξυπηρετήσουμε και να υπηρετήσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί αναφορικά με την άμυνα της πατρίδας μας, ειδικά με την αναβάθμιση του αξιόμαχου της Ε.Φ. τόσο σε επίπεδο οπλικών συστημάτων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Και αυτό είναι αναγκαίο και απαραίτητο όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται σε μια περίοδο που η πατρίδα μας βρίσκεται κάτω από τις ασύμμετρες απειλές και τις επεκτατικές απειλές της Τουρκίας.  

Την ίδια στιγμή στην σημερινή συνεδρία πέρα από την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε αναφορικά με  τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας για το επόμενο έτος, το 2023, υπήρξαν και άλλα σημαντικά ζητήματα στα οποία δόθηκαν οριστικές και, θεωρούμε πολύ σημαντικές, λύσεις που αφορούν τόσο τους συμβασιούχους υπαξιωματικούς όσο και συμβασιούχους οπλίτες.

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, και υπάρχει αποδοχή  από την πλευρά της πλειοψηφίας μπορεί και της ολότητας  των μελών της Επιτροπής Άμυνας, να δώσουμε μία επαγγελματική, και όχι μόνο, προοπτική στους συμβασιούχους οπλίτες. Ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό και  στο επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και στο επίπεδο της εμπειρίας την οποία θα μπορούν να αποκτούν στην συνέχεια για την υπηρεσία τους σε εξειδικευμένα, πια, θέματα που αφορούν την άμυνα της πατρίδας μας. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι αυτή η εποικοδομητική συνεργασία της Επιτροπής Άμυνας μαζί με το Υπουργείο και το Επιτελείο στρατού, θα συνεχίσει και την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Δείτε τη δήλωση εδώ

 

Home