Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στολίδι της Αν. Μεσογείου το ΚΣΕΔ λέει ο ΥΠΑΜ

Offsite Team -
09.09.2022 - 13:03

Στολίδι της Αν. Μεσογείου το ΚΣΕΔ λέει ο ΥΠΑΜ

Ο κ. Πετρίδης επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες κατασκευής του εναλλακτικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ

Στολίδι της Ανατολικής Μεσογείου για ανθρωπιστικά θέματα και ζητήματα έρευνας και διάσωσης, χαρακτήρισε ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, τη λειτουργία του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας – Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα. Ο κ. Πετρίδης επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες κατασκευής του εναλλακτικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ στο περιθώριο του ετήσιου εκπαιδευτικού σεμιναρίου Σεμινάριο Έρευνας – Διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο ΚΣΕΔ Λάρνακας, ο κ. Πετρίδης είπε πως «σήμερα επιθεώρησα ιδίοις όμμασι τις εργασίες του Εκπαιδευτικού Κέντρου όσο και του εναλλακτικού Κέντρου Επιχειρήσεων στο ΚΣΕΔ».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΑΜ: Κόμβος παροχής υπηρεσιών Έρευνας–Διάσωσης η Κύπρος

Πρόσθεσε ότι «σήμερα υπάρχει σε εξέλιξη μία επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για θέματα εκπαίδευσης μεταξύ της Κύπρου και της Ιταλίας, που διεξάγεται νοτίως του νησιού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Άμυνας είπε πως «θεωρώ ότι για την ευρύτερη περιοχή μας, το ΚΣΕΔ είναι το στολίδι της Ανατολικής Μεσογείου όσον αφορά ανθρωπιστικά θέματα και θέματα έρευνας και διάσωσης».

Σε παρατήρηση ότι οι συμφωνίες που υπογράφονται κατά καιρούς μεταξύ της Κύπρου και χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, αποδεικνύουν τον σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει το ΚΣΕΔ στην περιοχή, ο Χαράλαμπος Πετρίδης είπε πως «ακριβώς, πέραν από τις πολυμερείς ασκήσεις είναι και τα θέματα έρευνας και διάσωσης, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για μας και γι’αυτό το λόγο και εκπαιδευόμαστε και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home