Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Προχωρούμε στην υλοποίηση εξοπλιστικού προγράμματος της ΕΦ

Offsite Team -
20.10.2022

ΥΠΑΜ: Προχωρούμε στην υλοποίηση εξοπλιστικού προγράμματος της ΕΦ

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη διακλαδική άσκηση που κάλυψε στεριά και θάλασσα της Κύπρου

Έχουμε συνάψει συμφωνίες με πέραν από 15 χώρες, προχωρούμε στην υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς και διασφαλίζουμε την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη αγοραστεί νέα ελικόπτερα για την Εθνική Φρουρά.

>>> Διαβάστε επίσης: Πετρίδης και Ζερβάκης παρακολουθούν την «ΙΡΙΣ»

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της τελικής φάσης της άσκησης Τ.Α.Μ.Σ.  «ΙΡΙΣ 2022», που διεξήχθη στο πεδίο βολής Καλού Χωριού στη Λάρνακα, ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη τόσο τον Αρχηγό όσο και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς «για την άρτια» όπως τη χαρακτήρισε διεξαγωγή της άσκησης.

Προχωρούμε, συνέχισε, «με τις συνεκπαιδεύσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και βλέπουμε ξεκάθαρα την εξωστρέφεια. Εχουμε συνάψει συμφωνίες με πέραν από 15 χώρες και η Εθνική Φρουρά δίνει στο προσωπικό της αυτό που ζητά, τη συνεκπαίδευση και νέες εμπειρίες», είπε, και πρόσθεσε πως «προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε και προς αυτή την κατεύθυνση διασφαλίζουμε την ακεραιότητα της Δημοκρατίας μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πετρίδης επανέλαβε πως «ήδη υλοποιούμε το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα και σ’ αυτό που εστιαζόμαστε τώρα είναι στην υλοποίηση του, αφού έχουν υπογραφεί αρκετές συμφωνίες. Σημαντικό όμως είναι να δούμε με ποιο τρόπο διασφαλίζουμε την ομαλή υλοποίηση όλων αυτών των συμβάσεων».

Σημείωσε ακόμα ότι «βλέπουμε καθημερινά πως εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν».

Κληθείς να αναφέρει περισσότερα όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Υπουργός Αμυνας είπε πως ανακοινώθηκε ήδη «πως έχει προχωρήσει η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος της Πράσινης Γραμμής το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Εχουμε ήδη προβεί στις νέες αγορές των ελικοπτέρων αλλά έχουμε προβεί και σε κάποιες συμβάσεις οι οποίες δεν είναι προς δημοσιοποίηση», είπε, και επανέλαβε πως τα θέματα της εθνικής ασφάλειας δεν πρέπει να τυγχάνουν δημόσιας διαβούλευσης.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συνεχάρη το προσωπικό για την άσκηση και πρόσθεσε πως «όλες αυτές τις μέρες ασκούμαστε όχι μόνο εδώ αλλά σ’ όλη τη περιοχή της ελεύθερης Κύπρου. Αναδείξαμε τις δυνατότητες μας, αποδείξαμε ότι ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ο κυπριακός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να είναι περήφανος για την Εθνική Φρουρά».

Ερωτηθείς κατά πόσον είμαστε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ απάντησε πως «είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε παρουσιαστεί και να δώσουμε τις επιλογές που πρέπει να δώσουμε στην πολιτική μας ηγεσία».

ΚΥΠΕ

Home