Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναβάλλεται για μία εβδομάδα η πρόσληψη ειδικών αστυνομικών

Offsite Team -
16.06.2022 - 20:57

Αναβάλλεται για μία εβδομάδα η πρόσληψη ειδικών αστυνομικών

Ο λόγος

Αναβολή για μία εβδομάδα έδωσε η Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση και ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου με το οποίο τροποποιείται ο νόμος που διέπει τη λειτουργία της Αστυνομίας, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσληψη συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών για την εκτέλεση βοηθητικών και υποστηρικτικών καθηκόντων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και γενικά των θεμάτων μετανάστευσης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Θέλουν άμεσα 590 αστυνομικούς - Έρχεται νέα προκήρυξη

Αναβολή δόθηκε και στην έγκριση των κανονισμών με τους οποίους τροποποιείται η δευτερογενής νομοθεσία, που διέπει τη λειτουργεία των μουσείων που υπάγονται στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, ώστε να καταργηθούν τα τέλη εισόδου σε αριθμό μουσείων, να επεκταθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε αρχαία μνημεία σε οικογένειες με τρία παιδιά και συνταξιούχους και να παρασχεθεί η δυνατότητα τέλεσης πολιτικών γάμων σε καθορισμένα μουσεία και αρχαία μνημεία έναντι καταβολής τέλους για παραχώρηση χρήσης των εν λόγω χώρων.

Η συζήτηση των δύο νομοθετημάτων αναβλήθηκε με απόφαση της Σύσκεψης Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων. Σε ό,τι αφορά της πρόσληψη ειδικών Αστυνομικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε ότι δόθηκε η αναβολή της μίας εβδομάδας μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί σε νόμο σύντομα. Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης έφερε ένσταση στην αναβολή, εκφράζοντας την εκτίμηση πως κατά το χρονικό διάστημα που θα παρέλθει για να ψηφιστεί, υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιευτεί ο νόμος, ώστε θα τεθεί σε ισχύ τα ελεγχόμενα από τις αρχές της δημοκρατίας εδάφη θα δεχθούν άλλους 1000 αιτητές ασύλου. Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου απάντησε στον Βουλευτή του ΕΛΑΜ ότι η αναβολή αποφασίστηκε με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η επανέξεταση κάποιων διατάξεων θα δώσει τη Βουλή τη δυνατότητα να ψηφίσει ορθότερο νόμο.

Σε σχέση με την αναβολή της συζήτησης των κανονισμών για τα μουσεία, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας ζήτησε ενημέρωση για τους λόγους στους οποίους βασίστηκε η απόφαση της Σύσκεψης Αρχηγών να επιστρέψει τους κανονισμούς για περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή της οποίας προεδρεύει, αναφέροντας ότι η Επιτροπή Μεταφορών συζήτησε κατά προτεραιότητα τους κανονισμούς και ολοκλήρωσε το έργο της. Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης προσθέτοντας ότι η αναβολή ψηφοφορίας πρέπει να εδράζεται σε σοβαρούς λόγους και ζήτησε να ενημερωθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τους λόγους που οδήγησαν τη Σύσκεψη Αρχηγών να καταλήξει στην αναβολή της ψηφοφορίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι αποτελεί κοινοβουλευτική πρακτική όταν ένα κόμμα ζητά αναβολή αυτή να δίδεται. Πρόσθεσε πως η απόφαση της Σύσκεψης Αρχηγών για αναβολή στην συγκεκριμένη ψηφοφορία ήταν ομόφωνη.

ΚΥΠΕ

Home