Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία - Κλίμακες Μισθών: Εντός 24ώρων σημαντικές ανακοινώσεις

Offsite Team -
06.09.2022 - 21:13

Αστυνομία - Κλίμακες Μισθών: Εντός 24ώρων σημαντικές ανακοινώσεις

Απαντά σε έντονο ύφος ο ΣΑΚ για αναβάθμιση κλιμάκων. "Νεοφανείς μεσσίες" θέτουν σε κίνδυνο την αίσια πορεία

Ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών αναφορικά με τις προσπάθειες αναβάθμισης των μισθολογικών κλιμάκων, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ).

>>> Νεότερο: Έκλεισε το deal για κλίμακες μισθών Αστυνομικών

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. 

Παράλληλα ο Σύνδεσμος τονίζει ότι «νεοφανείς μεσσίες» θέτουν σε κίνδυνο την αίσια πορεία του αιτήματος.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Europol αποστέλλει εμπειρογνώμονες της στην Κύπρο

Αυτούσια η ανακοίνωση του Συνδέσμου

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.), ως το μόνο δια Νόμου αρμόδιο Όργανο να διαπραγματεύεται τους όρους εργοδότησης και τα αιτήματα των Αστυνομικών στον θεσμοθετημένο μηχανισμό της Μ.Ε.Π.Α., μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου, επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της Αστυνομίας για τα ακόλουθα:

Οι προσπάθειες για αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των μελών έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια και προς τούτο έχουν εκπονηθεί μάλιστα και επιστημονικές και αναλογιστικές μελέτες που καταδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος. Έκτοτε το θέμα είναι εγγεγραμμένο στους μηχανισμούς της Μ.Ε.Π.Α. και τα τελευταία δύο χρόνια οι διαβουλεύσεις και οι προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος έχουν εντατικοποιηθεί.

Ο Σ.Α.Κ. με τη συμβολή και της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., συνεχίζει να χειρίζεται το υψίστης σημασίας αυτό θέμα για τα μέλη, με τη κάθε σοβαρότητα και μακριά από ερασιτεχνισμούς, ακρότητες και λαϊκισμούς, που επιστρατεύονται από τους γνωστούς «νεοφανείς μεσσίες» που θέτουν σε κίνδυνο την αίσια πορεία του αιτήματος.

Σ.Α.Κ. και ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, διαβεβαιώνουμε τα μέλη της Αστυνομίας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν ουσιαστικές εξελίξεις.

Συνεπώς καλούμε τους συναδέλφους να κωφεύσουν στα καλέσματα για αψυχολόγητες ενέργειες και ακρότητες, που θέτουν σε κίνδυνο και διαταράσσουν τις προοπτικές για την επιτυχή κατάληξη του θέματος.

Καταλήγοντας Σ.Α.Κ. και ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., απευθύνουν έκκληση προς όλα τα Μέλη να περιβάλουν με εμπιστοσύνη εκείνους που με συνέπεια αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αγνοώντας εκείνους που έχουν συνηθίσει να οικειοποιούνται και να καπηλεύονται τα επιτεύγματα των άλλων.

«Εν τη ενώσει η ισχύς»

1

Home