Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δίκη τέως Κιτίου:«Nοιώθω τα γένια του στο πρόσωπο μου»

Offsite Team -
23.06.2022 - 19:05

Δίκη τέως Κιτίου:«Nοιώθω τα γένια του στο πρόσωπο μου»

Ενας γιατρός κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο για την καταγγελία εναντίον του Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου, ο γιατρός ο οποίος παρείχε ηρεμιστική ένεση στην παραπονούμενη γυναίκα που κατήγγειλε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, 84 ετών, για άσεμνη επίθεση.

Κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, δηλαδή το 1981 εντός της Μητρόπολης, η παραπονούμενη ήταν ανήλικη, δηλαδή 16 ετών. O Μητροπολίτης τέως Κιτίου δήλωσε μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης.

Στην κατάθεση του ο γιατρός ανέφερε πως, όταν απεβίωσε ο πατέρας της παραπονούμενης, ο δικός του πατέρας, που ήταν επίτροπος στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, θέλοντας να βοηθήσει την οικογένεια συμβούλεψε τη μητέρα να ζητήσει χρηματική βοήθεια από τη Μητρόπολη Κιτίου.

Πρόσθεσε πως ένα Σάββατο του τηλεφώνησαν να πάει στο σπίτι της οικογένειας επειδή η ανήλικη τότε παραπονούμενη, δεν ήταν καλά, σημειώνοντας πως όταν μετέβη στην οικία, η κοπέλα ήταν σε κατάσταση υστερικής κρίσης.

Είπε ακόμα πως η κοπέλα του είχε αναφέρει ότι «νοιώθω τα γένια του στο πρόσωπο μου» και στη συνέχεια της χορήγησε ηρεμιστική ένεση.

Ο γιατρός σημείωσε πως η ανήλικη του ανέφερε πως ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου της επιτέθηκε στον καναπέ του γραφείου του, ότι έπεσε πάνω της και τη φίλησε, και πως τότε άρχισε να φωνάζει, ζητώντας να φύγει από τοn χώρο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η κοπέλα του ανέφερε επίσης ότι τελικά ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου της άνοιξε να φύγει, λέγοντας της «να μην πει τίποτε σε κανένα επειδή αυτό που έγινε δεν ήταν τίποτε».   

Αντεξετάζοντας τον μάρτυρα ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου του υπέβαλε πως δεν θα μπορούσε να θυμάται αυτά που λέει 41 χρόνια μετά.

Ο γιατρός απάντησε πως δεν ξέχασε ποτέ αυτό που έγινε, το οποίο όπως εξήγησε δεν ανέφερε πουθενά, λόγω του ιατρικού απορρήτου, σημειώνοντας πως δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς, δεν συμβαίνει συχνά.

Το Δικαστήριο όρισε την 15η Ιουλίου ως ημερομηνία για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας. 

ΚΥΠΕ

Σύλληψη 31χρονου για 16 διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής

Offsite Team -
28.06.2022 - 08:28

Σύλληψη 31χρονου για 16 διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής

Εκδόθηκε εναντίον του, διάταγμα οκταήμερης κράτησης

Υπό οκταήμερη κράτηση τελεί πρόσωπο ηλικίας 31 ετών, που συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπών.

Ο 31χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης στις 26/6/2022, ενώ χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο ύποπτος φέρεται να εμπλέκεται σε 16 υποθέσεις κλοπών από διάφορες αποθήκες και υπό ανέγερση οικοδομές, στην περιοχή της εδαφικής αρμοδιότητας του Αστυνομικού Σταθμού Πέρα Χωρίου.

Οι κλοπές διαπράχθηκαν μεταξύ Απριλίου – Ιουνίου, 2022 και κλάπηκαν μεταξύ άλλων, καύσιμα, μπαταρίες οχημάτων, καταλύτες και σκαλωσιές.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρα Χωρίου συνεχίζει τις εξετάσεις. 

Home