Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διόρισε ποινικό ανακριτή ο Σαββίδης για καταγγελίες Αριστοτέλους

Offsite Team -
20.06.2022

Διόρισε ποινικό ανακριτή ο Σαββίδης για καταγγελίες Αριστοτέλους

Διόρισε τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ο Γενικός Εισαγγελέας

Στον διορισμό του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως Ποινικού Ανακριτή προχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας για την διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία της Διευθύντριας Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της Ανώτερης Λειτουργού  Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου. 

>>> Διαβάστε επίσης:Συμπαράσταση στις Κεντρικές σε Αριστοτέλους - «Μάμμα Άννα»

Η διερεύνηση  σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γιώργος Σαββίδης θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

>>>Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση<<<

Αυτούσια η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα

Ασκώντας τις εξουσίες μου δυνάμει του εδαφίου (2) του Άρθρου 4 του Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155 και στη βάση καταγγελίας που υποβλήθηκε στο Γραφείο μου την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 από την Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και την Ανώτερη Λειτουργό Φυλακών κα Αθηνά Δημητρίου, προχώρησα σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στον διορισμό του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Δικηγόρου, ως ποινικού ανακριτή για τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία των κ.κ. Αριστοτέλους και Δημητρίου.

>>> Διαβάστε επίσης: Εξέλιξη/ Έστειλε τα στοιχεία στη Νομική Υπηρεσία η Αριστοτέλους

Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

Home