Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δράκου: Δεν έτυχα πληροφόρησης για το πόρισμα για Κατσουνωτό

Offsite Team -
05.10.2022 - 12:36

Δράκου: Δεν έτυχα πληροφόρησης για το πόρισμα για Κατσουνωτό

Δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να ενημερωθεί

Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής οποιασδήποτε πληροφόρησης, σε σχέση με το πόρισμα του ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διερεύνησε καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών εναντίον του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, για κατ’ ισχυρισμό διαφθορά, δήλωσε την Τετάρτη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου.

Ερωτηθείσα, μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, σχετικά με την επιστροφή του Μιχάλη Κατσουνωτού στα νέα του καθήκοντα στη Διοίκηση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η κ. Δράκου είπε συγκεκριμένα ότι δεν έχει τύχει ακόμη της καταληκτικής απόφασης ή οποιασδήποτε πληροφόρησης, αναφορικά στις εισηγήσεις του ποινικού ανακριτή, είτε με την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα.

>>> Διαβάστε επίσης: Από την ΥΚΑΝ στην Λιμενική ο Κατσουνωτός <<<

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο ίδιος ο κ. Κατσουνωτός αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα και ήταν δική του πρόταση να απέχει από τα καθήκοντα του.

Όπως σημείωσε η ίδια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εισηγήσεις και πως θα προχωρήσει, με βάση το πόρισμα, η όλη διαδικασία.

Είπε εξάλλου, πως είναι σε πλήρη συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα και ότι θα επιληφθούν όλων των θεμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εισηγήσεις του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, απάντησε πως δεν έχει κάποια πληροφόρηση, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει τύχει ακόμη οποιασδήποτε πληροφόρησης είτε για εισηγήσεις του ποινικού ανακριτή, είτε για τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα.

«Είναι ένα θέμα σοβαρό πρέπει να δώσουμε το χρόνο που χρειάζεται. Μιλάμε για ένα πόρισμα 660 σελίδων και χρειάζεται μελέτη», είπε η κ. Δράκου.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει «τις έντονες επικρίσεις» που δέχεται από την κοινή γνώμη, για τον χειρισμό της στην υπόθεση, η Υπουργός Δικαιοσύνης διαφώνησε με την θέση αυτή, λέγοντας πως δεν νομίζει ότι την επικρίνει η κοινή γνώμη.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι την επικρίνουν κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να προσθέσει πως «σε ότι αφορά το νομικό κομμάτι, είδαμε και σε εφημερίδες και σε κανάλια τοποθέτηση έγκριτων νομικών, που θεωρούν ότι έγινε σωστός χειρισμός».

(ΚΥΠΕ)

Home