Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ένας πρώην πράκτορας ΚΥΠ υπεύθυνος για την Προστασία των Συνόρων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
30.12.2022

Ένας πρώην πράκτορας ΚΥΠ υπεύθυνος για την Προστασία των Συνόρων

Μοίρασε καθήκοντα στους Βοηθούς Αρχηγούς Αστυνομίας ο Αρχηγός στη βάση οργανογράμματος που αποκάλυψε η Offsite News

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το νέο οργανόγραμμα της Αστυνομίας τέθηκε σε ισχύ από χθες Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022. Όπως αποκάλυψε την Πέμπτη  29 Δεκεμβρίου 2022 η Offsite News κυκλοφόρησε νέα αστυνομική διάταξη  όπου αφορά τους νέους τομείς Διοίκησης που ανέλαβαν από χθες οι 4 Βοηθοί Αστυνομίας. Παράλληλα, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου  συναντήθηκε με τους Βοηθούς Αρχηγούς Γιαννάκη Γεωργίου, Χριστόφορο Μαυρομμάτη, Θεμιστό Αρναούτη και Μάριο Χριστοφίδη και τους μοίρασε αρμοδιότητες.

Όπως πληροφορούμαστε το Χαρτοφυλάκιο Βοηθού Αρχηγού Τοπικής Αστυνόμευσης (Θα έχει υπό την ευθύνη του την ασφάλεια και τάξη στο εσωτερικό και τους Αστυνομικούς Σταθμούς) ανέλαβε ο προσφάτως προαχθείς σε Βοηθό Αρχηγό Θεμιστός Αρναούτης.

Το Χαρτοφυλάκιο  Βοηθού Αρχηγού σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος ανέλαβε ο Βοηθός Αρχηγός Γιαννάκης Γεωργίου. Ο τομέας  αντικαθιστά το χαρτοφυλάκιο του κλάδου Επιχειρήσεων και θα έχει υπό την ευθύνη το οργανωμένο έγκλημα και την εξιχνίασή του, την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και τη ΜΜΑΔ.

Το  Χαρτοφυλάκιο Διοίκησης και Εκπαίδευσης ανέλαβε ο Βοηθός Αρχηγός Χριστόφορος Μαυρομμάτης. Ο κλάδος Διοίκησης έχει υπό την ευθύνη του την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας, τις προαγωγές και τις μεταθέσεις στο Σώμα, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, το Τμήμα Πληροφορικής, τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων και τη Διεύθυνση Οικονομικών.  Ο κλάδος εκπαίδευσης είναι υπεύθυνος για την Αστυνομική Ακαδημία και την εκπαίδευση των αστυνομικών στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, το Γραφείο Προσλήψεων, το Τμήμα Τροχαίας και τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας). 

Το Χαρτοφυλάκιο Βοηθού Αρχηγού Προστασίας Συνόρων ανέλαβε ο προαχθείς την περασμένη Τρίτη σε Βοηθό Αρχηγό Μάριος Χριστοφίδης που υπηρετούσε στην ΚΥΠ. (Ο εν λόγω Βοηθός θα είναι υπεύθυνος για τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία,τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε εάν θα έχει υπό την ευθύνη του και τους 300 ειδικούς αστυνομικούς  που θα φρουρούν τη γραμμή αντιπαράταξης για αποτροπή παράτυπης μετανάστευσης.

Σημειώνεται ότι υπήρχε χαρτοφυλάκιο Βοηθού Αρχηγου Υποστήριξης που είχε υπό την ευθύνη του την ΥΑΜ, τη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς, τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, το Τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων και τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία . Το χαρτοφυλάκιο καταργείται και τα καθήκοντα θα κατανεμηθούν αναλόγως.]

Σημειώνεται ότι ι νέοι τομείς θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωση της Αστυνομίας στη βάση μελέτης Βρετανών εμπειρογνωμόνων για να καταστεί πιο αποτελεσματική η Αστυνομία.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα καλυφθεί το κενό στη θέση του Διευθυντή Αστυνομικής Ακαδημίας.

Home