Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εντόπισαν τον ένα για κλοπή με μετατροπή συναλλάγματος-Ψάχνουν 2ο

Offsite Team -
26.08.2022 - 20:56

Εντόπισαν τον ένα για κλοπή με μετατροπή συναλλάγματος-Ψάχνουν 2ο

Τέθηκε υπό κράτηση 46χρονος - Τον συνέλαβαν στην Λήδρας

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, ύποπτος που αναζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής με τέχνασμα, μεγάλου χρηματικού ποσού, που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη, 24 Αυγούστου, στη Λεμεσό. Εναντίον του υπόπτου προέκυψαν στοιχεία και για τη διάπραξη δεύτερης κλοπής με τέχνασμα, μεγάλου χρηματικού ποσού, που διαπράχθηκε την ίδια μέρα, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, για την οποία η Αστυνομία αναζητεί και δεύτερο ύποπτο.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Τις φωτογραφίες των δύο αναζητούμενων υπόπτων έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους. Ο ένας από τους δύο υπόπτους, εντοπίστηκε σήμερα, στην περιοχή της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, από μέλη της Αστυνομίας, που προχώρησαν στη σύλληψη του, με δικαστικό ένταλμα. Πρόκειται για άντρα ηλικίας 46 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων κλοπής.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, την περασμένη Τετάρτη, ο 46χρονος μετέβη σε κατάστημα στη Λεμεσό, όπου ζήτησε από εργαζόμενο να του ανταλλάξει χρηματικό ποσό ύψους 10,000 δολαρίων Αμερικής, σε ΕΥΡΩ. Ο ύποπτος παρέδωσε στον εργαζόμενο στο κατάστημα, δέσμη με 99 χαρτονομίσματα των 100 και δύο των 50 δολαρίων. Κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των χρημάτων, ο ύποπτος ζήτησε πίσω τα χρήματά του με σκοπό να τα ελέγξει ξανά. Ξεγελώντας στη συνέχεια τον εργαζόμενο στο κατάστημα, ο ύποπτος του έδωσε άλλη δέσμη χρημάτων, που αποτελείτο από 98 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και δύο των 50 δολαρίων, αποκομίζοντας κέρδος ύψους πέραν των 9,500 ΕΥΡΩ που του έδωσε ο εργαζόμενος για την ανταλλαγή των δολαρίων.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε καταστολή ο 13χρονος μετά το τροχαίο-Εκτός κινδύνου ο 15χρονος

Δεύτερος ύποπτος άντρας, μετέβη την ίδια μέρα σε κατάστημα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπου ζήτησε από εργαζόμενο, όπως του ανταλλάξει χρηματικό ποσό ύψους 5,500 δολαρίων Αμερικής, σε ευρώ, παραδίδοντας του μια δέσμη χρημάτων, που αποτελείτο από 54 χαρτονομίσματα των 100 και δύο των 50 δολαρίων. Κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των χρημάτων, ο ύποπτος ζήτησε από τον υπάλληλο πίσω τα χρήματά του, με σκοπό να τα ελέγξει ξανά. Στη συνέχεια ο ύποπτος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αντικατέστησε τη δέσμη 5,500 δολαρίων που αρχικά είχε δώσει στον εργαζόμενο, με άλλη δέσμη που αποτελείτο από 54 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και δύο χαρτονομίσματα των 50 δολαρίων. Κρατώντας τη δέσμη 5,500 δολαρίων, ο ύποπτος αποκόμισε κέρδος ύψους 4,500 ευρώ περίπου, που του έδωσε για την ανταλλαγή των δολαρίων ο εργαζόμενος στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της δεύτερης υπόθεσης κλοπής που διαπράχθηκε στην Αμμόχωστο, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 46χρονου υπόπτου που είχε μεταβεί στο κατάστημα στη Λεμεσό και με το ίδιο τέχνασμα κατάφερε να κλέψει το χρηματικό ποσό των περίπου 9,500 ευρώ. Με τον εντοπισμό του σήμερα στη Λευκωσία, αυτός συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, με την Αστυνομία να εξακολουθεί να αναζητεί τον δεύτερο ύποπτο.

Home