Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επαναπατρίστηκαν άλλοι 15 αλλοδαποί που ήταν παράνομα Κύπρο

Offsite Team -
29.06.2022 - 13:15

Επαναπατρίστηκαν άλλοι 15 αλλοδαποί που ήταν παράνομα Κύπρο

Συνολικά 2.469 επαναπατρίστηκαν το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς

Ακόμα μία συντονισμένη επιχείρηση για τον επαναπατρισμό αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποίησε την Τρίτη η Αστυνομία.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό FRONTEX επαναπατρίστηκαν 15 άτομα, υπηκόοι τρίτης χώρας, με τη συνοδεία μελών της Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και του Οργανισμού, σε κοινή πτήση επιστροφής με τις ελληνικές αρχές.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η 5η για το τρέχον έτος. Συνολικά σε αυτές τις επιχειρήσεις επαναπατρίστηκαν 59 αλλοδαποί.

Με τη χθεσινή επιχείρηση, ο συνολικός αριθμός απελάσεων και εθελούσιων επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών, που πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες, για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, ανέρχεται στους 2.469.

Η επιστροφή γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής πραγματοποίησης απελάσεων και εθελούσιων επιστροφών, η οποία αφορά αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία και εναντίον τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής στις χώρες τους ή και διατάγματα απέλασής τους.

Σε επιχειρήσεις επαναπατρισμού ή και απελάσεων, το 2019 επαναπατρίστηκαν στις χώρες καταγωγής τους 417 υπήκοοι τρίτων χωρών, το 2020 επαναπατρίστηκαν 1.272, ενώ το έτος 2021 επαναπατρίστηκαν 2.320 πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home