Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φωτιές σε οχήματα σε Λάρνακα και Λεμεσό

Offsite Team -
19.08.2022 - 11:39

Φωτιές σε οχήματα σε Λάρνακα και Λεμεσό

Φωτιές σε δύο οχήματα, που ξέσπασαν μετά τα μεσάνυχτα, την Παρασκευή, στη Λάρνακα και στη Λεμεσό, έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη 01:49, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στον Άγιο Ιωάννη της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:12. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 05:02, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χωράφι δίπλα από πολυκατοικία στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην επαρχία Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα στελεχωμένο Πυροσβεστικό Όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:09. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, επηρεάστηκε ο χώρος επιβατών του οχήματος. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών της πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική αναφέρεται επίσης στη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε όχημα εν κινήσει, το οποίο παρουσίασε βλάβη και στάθμευσε έξω από μηχανουργείο στον Άγιο Ιωάννη της επαρχίας Λεμεσού.  Αναφέρει πως για το συμβάν ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 11:48. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές, ενώ τρία οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα δίπλα από το καιόμενο όχημα, έπαθαν σοβαρές ζημιές. Εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από μηχανικό/ ηλεκτρικό πρόβλημα του οχήματος.

Επίσης φωτιά ξέσπασε χθες σε ηλεκτρολογικό εργαστήριο οχημάτων, στο ισόγειο διώροφης οικοδομής στη λεωφόρο Πρωταρά στο Παραλίμνι, στην οποία ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12:22. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εργαστήριο, καθώς και το περιεχόμενό του καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ από τον καπνό, σοβαρές ζημιές έπαθε η εξωτερική βαφή στην πρόσοψη του κτηρίου. Επιπρόσθετα, από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν και δύο από τα διαμερίσματα στον πρώτο όροφο του κτηρίου με ελαφρές ζημιές. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι ένοικοι των διαμερισμάτων και οι εργαζόμενοι στο ηλεκτρολογικό εργαστήριο απουσίαζαν. Κατά την κατάσβεση, η ομάδα πυρόσβεσης απομάκρυνε κύλινδρα πεπιεσμένων αερίων σε ανοιχτό χώρο, για σκοπούς ασφαλείας. Μετά από διερεύνηση των αιτιών πυρκαγιάς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα.

Από τις 06:00 της 18ης Αυγούστου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 19ης Αυγούστου 2022, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 15 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Home