Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Kάνναβη: Μέσα σε 7 μήνες έσπασε το φράγμα κατασχέσεων τριετίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
31.08.2022 - 06:00

Kάνναβη: Μέσα σε 7 μήνες έσπασε το φράγμα κατασχέσεων τριετίας

Κάνναβη, κοκαϊνη και μεθαμφεταμίνη οι 3 κύριες απειλές - Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα ναρκωτικά μοιάζουν αυτή τη στιγμή ως μια απο τις μεγαλύτερες απειλές ανάμεσα στους νέους. Η Offsite News πληροφορείται ότι οι κατασχέσεις ναρκωτικών και ειδικά κάνναβης, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 που υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών ξεπέρασαν τις ποσότητες των ετών για το 2019, 2020 και 2021. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 εξετάστηκαν 627 υποθέσεις με 628 ενεχόμενα πρόσωπα.

Χαρακτηριστικά, το 2021 κατασχέθηκαν 241 κιλά κάνναβης ενώ μόνο τους πρώτους επτά μήνες του 2022 οι κατασχέσεις ανήλθαν στα 249 κιλά και 506 γραμμάρια.  Το δεδομένο αυτό καθιστά την κάνναβη ως την πρώτη ουσία ανάμεσα στις επιλογές των εμπόρων ναρκωτικών.

Όσον αφορά στις άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες, η ΥΚΑΝ κατάσχεσε 15 κιλά και 365 γραμμάρια κοκαϊνης, 157 δισκία χαπιών έκσταση  και 3 κιλά  και 549 γραμμαρίων μεθαμφεταμίνης. Οι κατασχέσεις αυτές δεικνύουν ότι η  μεθαμφεταμίνη αποτελεί καλπάζουσα απειλή και ανεβαίνει στις προτιμήσεις των εμπόρων για να πλουτίσουν και των χρηστών για να «φτιαχτούν».

>>>>Διαβάστε επίσης: Οι ανήλικοι χρήστες που ξαναγεννήθηκαν στην Αγία Σκέπη-Μαρτυρίες<<<<

Την πρωτοκαθεδρία οι άνδρες 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΚΑΝ,  το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάμεσα στους χρήστες εδράζεται σε άνδρες ηλικίας 18-34 ετών. Το 2022 δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος δράσης των παράνομων αφού οι διαδρομές που επιλέγουν για την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο είναι μέσω των νόμιμων εισόδων της Δημοκρατίας δηλαδή Αεροδρόμια και Λιμάνια ενώ επλέγεται η εισαγωγή των ναρκωτικών κυρίως σε καμουφλαρισμένη μορφή.

Σε επαγρύπνηση για τη γραμμή Λεμεσός - Πειραιάς

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση για την ακτογραμμή Λεμεσός - Πειραιά που άρχισε στα μέσα Ιουνίου. Όπως πληροφορούμαστε, η ΥΚΑΝ δεν μπορεί ακόμη να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα κατά πόσον η εν λόγω ακτογραμμή οδήγησε σε αύξηση της εισαγωγής ναρκωτικών. Με δεδομένο όμως ότι η Ελλάδα είναι μια ελκυστική αγορά για τους εμπόρους η Αστυνομία  παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση. 

Home