Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεγάλη απάτη στη Λεμεσό - Απέσπασαν €275 χιλιάδες από 60χρονο

Offsite Team -
08.11.2022

Μεγάλη απάτη στη Λεμεσό - Απέσπασαν €275 χιλιάδες από 60χρονο

Πλεόνασμα €587 εκ. της Γενικής Κυβέρνησης το πρώτο 9μηνο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα

Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού ύψους 275 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε στο ΤΑΕ Λεμεσού, στις 26 Οκτωβρίου, άντρας ηλικίας 60 ετών, κατά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, 2019, οι δύο ύποπτοι, άντρες ηλικίας 44 και 41 ετών, τον έπεισαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 275,000 ευρώ, για να το επενδύσουν εκ μέρους του, στην αγορά τεμαχίου γης, επένδυση που θα του επέφερε κέρδος 650,000 ευρώ.

Από τότε ο 60χρονος ζητούσε ενημέρωση, με τους δύο υπόπτους να φέρονται να τον διαβεβαίωναν ότι η επένδυση του βρίσκεται σε καλό στάδιο, αναφέροντας του ωστόσο ότι παρουσιάζονταν κάποιες δυσκολίες για ολοκλήρωση της συναλλαγής. Αφού σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο 60χρονος με τον 41χρονο ύποπτο, αυτός του ανέφερε ότι τον είχαν εξαπατήσει, ο 60χρονος προχώρησε στις 26 Οκτωβρίου, σε καταγγελία στο ΤΑΕ.

Για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον του 44χρονου και του 41χρονου. Ο πρώτος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου αυτός είχε αφιχθεί από χώρα του εξωτερικού, την περασμένη Κυριακή, 06 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος ύποπτος συνελήφθη το βράδυ χθες Δευτέρα.

Νωρίτερα χθες, ο πρώτος ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί σήμερα και ο δεύτερος ύποπτος, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, επίσης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Home