Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταναστευτικό: Μετά τo Aκάκι - Συρματόπλεγμα και στην Αθηένου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
18.01.2023

Μεταναστευτικό: Μετά τo Aκάκι - Συρματόπλεγμα και στην Αθηένου

Τα έργα θα αρχίσουν το συντομότερο - Άναψαν 2 κάμερες παρακολούθησης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι προσπάθειες για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού συνεχίζονται. Στόχος να τεθεί φραγμός στη μαζική διέλευση μεταναστών από κάθε αφύλακτη γωνιά της Δημοκρατίας. Όπως πληροφορείται η Offsite News μετά τη δυτική Λευκωσία και την περιοχή μεταξύ των χωριών Αστρομερίτη - Ακακίου στη γραμμή αντιπαράταξης, ελήφθη απόφαση για τοποθέτηση τεχνητών εμποδίων - φράκτη  με συρματόπλεγμα στην  περιοχή Αθηένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα έργα θα αρχίσουν το συντομότερο δυνατό. Σημειώνεται ότι η πολιτική απόφαση είναι να τοποθετηθούν τεχνητά εμπόδια κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης έκτασης 183 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί ότι κατά την τοποθέτηση συρματοπλέγματος στην περιοχή Ακακίου προκλήθηκαν εντονότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

>>>>Διαβάστε επίσης: Δυσαρέσκεια ΥΠΕΣ για ρυθμούς τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων<<<<

Τοποθετήθηκαν δυο κάμερες παρακολούθησης

Σε μια άλλη εξέλιξη, υλοποιείται η εγκατάσταση ηλεκτρονικών μέσων στην πράσινη γραμμή. Πρόκειται για ένα σύστημα καμερών και άλλων ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ στη βάση ενός  Government - to Government συμβολαίου. Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στην Offsite News ότι τοποθετήθηκαν στη Λευκωσία δυο κάμερες σε σημεία κομβικής σημασίαςΗ  επιτήρηση θα γίνεται και με φυσική παρουσία μέσω στελεχών της Εθνικής Φρουράς ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς και να υποβοηθηθούν και οι άλλες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άξιο αναφοράς είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα χειρίζεται το Υπουργείο Άμυνας.  

Εξάλλου, όπως έγραψε χθες Τρίτη η Offsite News, την άλλη εβδομάδα 23-27 Ιανουαρίου 2023 θα αρχίσουν οι αθλητικές δοκιμασίες για τους 401 επίδοξους ειδικούς αστυφύλακες που θέλουν να αναλάβουν καθήκοντα φρούρησης στην «πράσινη γραμμή». Από αυτούς θα επιλεγούν 300 που θα συνεχίσουν με τη βασική εκπαίδευση. 

Home