Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα επεισόδια από μετανάστες στη Μενόγεια

Offsite Team -
06.09.2022

Νέα επεισόδια από μετανάστες στη Μενόγεια

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Σε συναγερμό οι Αρχές για δεύτερη φορά εξαιτίας νέας συμπλοκής στο κέντρο φιλοξενίας στη Μενόγεια. 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν από λίγο για άγνωστο λόγο ομάδα μεταναστών ξεκίνησε τα επεισόδια

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη.

Μετανάστες έκαψαν αντίσκηνα και έκαναν ζημιές  

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, ομάδα 22 αλλοδαπών που διαμένει στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Μεννόγεια, που υποστηρίζει ότι καθυστερούν οι διαδικασίες για εθελούσιο επαναπατρισμό στη χώρα τους.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «σήμερα το πρωί άρχισε εκ νέου διαμαρτυρία αριθμού αλλοδαπών που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Μεννόγεια. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και διεξάγονται διαπραγματεύσεις για επίλυση του θέματος».

Πρόσθεσε πως «την περασμένη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αντίδρασης στο Κέντρο Φιλοξενίας από ομάδα αλλοδαπών, γύρω στα 22 άτομα, οι οποίοι ζητούσαν να ενημερωθούν μέχρι που βρίσκονταν οι αιτήσεις τους για εθελούσιο επαναπατρισμό στη χώρα τους. Η ομάδα αλλοδαπών υποστηρίζει πως καθυστερεί η διαδικασία για εθελούσιο επαναπατρισμό τους».

Σημείωσε πως «εξηγήθηκε στην ομάδα πως την Τρίτη, δηλαδή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου θα τύγχανε ενημέρωσης πότε τελικά θα μπορούσε να αναχωρήσει για τη πατρίδα τους. Ωστόσο γύρω στις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, η ομάδα πραγματοποίησε εκ νέου εκδήλωση διαμαρτυρίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να αρχίσουν να ρίχνουν πέτρες και να σπάζουν διάφορα πλαστικά αντικείμενα».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά σε δύο αντίσκηνα στα οποία φιλοξενούνται. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ωστόσο οι αλλοδαποί δεν επέτρεψαν στους άνδρες της Δύναμης να πλησιάσουν το χώρο για να σβήσουν τη φωτιά».

Τελικά, συνέχισε «τα μέλη της Πυροσβεστικής αναγκάστηκαν να κάνουν ρίψεις νερού από μακρινή απόσταση με αποτέλεσμα οι φωτιές να σβήσουν».

«Στη σκηνή μετέβησαν και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και οι αλλοδαποί συζήτησαν το πρόβλημα, που όπως ισχυρίζονται αντιμετωπίζουν, με μέλος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που μετέβη στη περιοχή», είπε.

Ο κ. Χατζηγιασεμή ανέφερε επίσης πως «όπως εξηγήθηκε στους αλλοδαπούς η διαδικασία για επαναπατρισμό τους θα ολοκληρωθεί και μέχρι το τέλος της εβδομάδας όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

Πηγή: Offsite News/ ΚΥΠΕ

Home