Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρώτη καταγγελία χρήστη e-σκούτερ στην Κύπρο

Offsite Team -
01.09.2022 - 12:53

Πρώτη καταγγελία χρήστη e-σκούτερ στην Κύπρο

Τα αδικήματα για τον 48χρονο οδηγό και το πρόστιμο - Ήταν θετικός και σε αλκοτέστ

Για οδήγηση ηλεκτρικού σκούτερ σε δρόμο όπου η χρήση του απαγορεύεται καταγγέλθηκε σήμερα άντρας ηλικίας 48 ετών, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας. Είναι η πρώτη καταγγελία που γίνεται μετά την περίοδο προσαρμογής που τηρήθηκε μέχρι χθες 31 Αυγούστου, μετά και την εφαρμογή στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, της νέας Νομοθεσίας για τη χρήση των e-scooters.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Ο 48χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, γύρω στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα, να οδηγεί ηλεκτρικό σκούτερ παράνομα στην οδό Χρίστου Κράνου, στη Λεμεσό, όπου το όριο ταχύτητας είναι 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία η χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ επιτρέπεται μόνο σε δρόμους, όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 30 χιλιόμετρα ανά ώρα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρχίζουν τα πρόστιμα για τα ηλεκτρικά πατίνια - Τα ποσά

Αφού ο 48χρονος ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας καταγγέλθηκε με την έκδοση εξωδίκου για το ποσό των 85 ευρώ. Την ίδια ώρα, αφού παρουσίαζε συμπτώματα μέθης, υποβλήθηκε και σε αλκοτεστ, με ένδειξη 48μg%ml αντί μέχρι 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης καταγγέλθηκε με εξώδικο 250 ευρώ, σύμφωνα με την Νομοθεσία.

Η Νομοθεσία για τη χρήση ηλεκτρικών σκούτερς – e-scooters, ποδηλάτων, και άλλων συσκευών προσωπικής κινητικότητας, τέθηκε σε ισχύ στις 28 Ιουλίου, 2022. Η νομοθεσία προβλέπει μεταβατικές διατάξεις σε σχέση με τον ελάχιστο εξοπλισμό, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς των e-scooters, τις προβλέψεις για εκ κατασκευής μέγιστη ταχύτητα, καθώς και την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας των εταιρειών ενοικίασης. Η μεταβατική περίοδος ισχύει μέχρι και την 01η Μαρτίου, 2023.

Home