Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Νέο Δελχί για τη ΓΣ της Interpol ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Offsite Team -
20.10.2022

Στο Νέο Δελχί για τη ΓΣ της Interpol ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Πραγματοποίησε διμερείς επαφές με αποστολές από το Κόγκο, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και τη EUROPOL

Στο Νέο Δελχί της Ινδίας βρίσκεται από την Τρίτη ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, όπου συμμετέχει στην 90η Γενική Συνέλευση της Interpol που πραγματοποιείται μεταξύ 18 και 21 Οκτωβρίου.

Τον Αρχηγό Αστυνομίας συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου του, Ανώτερος Αστυνόμος Μάριος Αγιώτης και ο Υποδιευθυντής της Δ.Ε.Ε. & Δ.Α.Σ. Αναπλ. Αστυνόμος Β’ Χάρης Φιλιππίδης.

Όπως αναφέρεται, στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης βρίσκονται, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στις κυριότερες τάσεις της εγκληματικότητας παγκοσμίως και στις απειλές για την ασφάλεια διεθνώς, η ενίσχυση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς, η ευέλικτη αστυνόμευση που προσαρμόζεται σ’ ένα νέο τεχνολογικό τοπίο, καθώς και η αντιμετώπιση και καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Σημειώνεται, επίσης, πως ο μεγάλος αριθμός των ελλειπόντων προσώπων ανά το παγκόσμιο, οδήγησε την INTERPOL στην ετοιμασία βάσης δεδομένων DNA “I-Familia” για διεθνή σύγκριση των γενετικών προφίλ, ενώ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης υιοθετήθηκε ψήφισμα για τη λειτουργία της βάσης δεδομένων “I-Familia” και κλήθηκαν τα 195 κράτη μέλη να συμμετάσχουν. Στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων θα καταχωρείται από τα κράτη μέλη το DNA συγγενών ελλειπόντων προσώπων, με τη συγκατάθεσή τους, σε μια προσπάθεια διεθνούς αναζήτησης των ελλειπόντων προσώπων.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η κυπριακή αποστολή στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποίησε διμερείς επαφές με αποστολές από το Κόγκο, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και τη EUROPOL, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την περαιτέρω προώθηση της αστυνομικής συνεργασίας.

ΚΥΠΕ

Home