Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Λουξεμβούργο η Προκοπίου για το Σένγκεν

Offsite Team -
07.06.2023

Στο Λουξεμβούργο η Προκοπίου για το Σένγκεν

Η Υπουργός Δικαιοσύνης συμμετέχει στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου θα λάβει μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 8 και 9 Ιουνίου.

Στην Ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκονται σημαντικά θέματα όπως η διακίνηση και η ασφάλεια στη Ζώνη του Σένγκεν, ενέργειες για την επιθετικότητα της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και ενημέρωση για τις προτεραιότητες της Ισπανίας η οποία αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου 2023.

Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν επίσης, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την πρόσβαση σε πληροφορίες, την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, την ενίσχυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου, και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, θα συζητηθεί το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 

Home