Το εντυπωσιακό γήπεδο του Μουντιάλ 2022 έχει Κυπριακή υπογραφή!

Το εντυπωσιακό γήπεδο του Μουντιάλ 2022 έχει Κυπριακή υπογραφή!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το εντυπωσιακό γήπεδο

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 και ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν την τελική φάση, έχει Κυπριακή υπογραφή!

Το εντυπωσιακό "Education City Stadium" χτίζεται από το 2016 στην Ντόχα, από κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Κυπριακή κατασκευαστική εταιρεία AVAX Middle East και στην οποία συμμετέχουν J&P Qatar, Conspel Qatar και Avax SA.

Είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί σε μερικές βδομάδες - στα μέσα Δεκεμβρίου - και εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος θα είναι κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ! Τον ερχόμενο μήνα θα διεξαχθεί εκεί το 2019 FIFA Club World Cup, με την συμμετοχή της Λίβερπουλ.

Για την κατασκευή του εργάζονται περίπου 8500 άνθρωποι, 25 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Θα είναι χωρητικότητας 45000 θεατών για το Μουντιάλ του 2022 και στην συνέχεια θα μειωθεί στις 25000. Τα πάνω διαζώματα έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αφαιρεθούν και να σταλούν σε Αφρικανικές χώρες μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πρέπει να αναφέρουμε πως, το "Education City Stadium" είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον στάδια στον κόσμο.

Το www.kerkida.net εξασφάλισε φωτορεπορτάζ από τις εργασίες, από την έναρξη του μεγάλου έργου μέχρι και μερικές βδομάδες πριν την ολοκλήρωσή του.

Kerkida.net

Home