Έξω φρενών ο δικηγόρος των 3 που συνελήφθησαν στο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

Έξω φρενών ο δικηγόρος των 3 που συνελήφθησαν στο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

Τι αναφέρει στην Offsite ο δικηγόρος των τριών ατόμων που συνελήφθησαν και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθερα

Έξω φρενών με τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τις συλλήψεις φιλάθλων παρουσιάζεται ο δικηγόρος των τριών, Λάμπρος Πιερή.

Ο κ. Πιερή μιλώντας στην Offsite εξέφρασε τόσο τα παράπονα του όσο και την αγανάκτηση του σχετικά με το όλο ζήτημα.

Ο δικηγόρος των τριών συλληφθέντων – που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι – καταγγέλλει ευθέως τον τρόπο που έγιναν οι συλλήψεις αλλά και το πώς τελικά έγινε η ταυτοποίηση των τριών, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους.

Μετά από λανθασμένη(;) ταυτοποίηση οι συλλήψεις

Ο κ. Πιερή μας ανέφερε πως η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των πελατών του μετά από ταυτοποίηση από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το πώς έγινε αυτή η ταυτοποίηση, αφού τελικά δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον των τριών συλληφθέντων.

Όπως μας εξήγησε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε η ένορκος δήλωση που έγινε από αξιωματικό της Αστυνομίας ώστε να προχωρήσουν με τη σύλληψη τους ήταν ψευδής, είτε πολύ απλά δεν λειτουργεί το σύστημα. Ένα σύστημα που όπως αναφέρει ο κ. Πιερή δεν έγινε με πρώτο σκοπό την πάταξη της βίας αλλά την απομάκρυνση κάποιων συγκεκριμένων προσώπων από τα γήπεδα.

«Είναι για φακέλωμα», όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα διερωτήθηκε αν τελικά είναι αυτός ο τρόπος για να παταχθεί η βία στα γήπεδα, καθώς η κάρτα φιλάθλου – μετά και το πιο πάνω περιστατικό – φαίνεται να χρησιμοποιείται απλά για εκφοβισμό των φιλάθλων.

Μια φάση που αντέδρασε 12 χιλιάδες φιλάθλων

Όπως μας ανέφερε ο κ. Πιερή στην φάση όπου ρίφθηκαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο αντέδρασαν 12.000 φίλαθλοι που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα όπως λέει ο κ. Πιερή στον αγωνιστικό χώρο ρίφθηκαν κάποια sandwich, χάρτινα ποτήρια, μία λεπτή πλαστική σωλήνα, ενώ δύο καθίσματα που ξηλώθηκαν από φιλάθλους κατέληξαν στην καταπακτή.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερή οι πελάτες του δεν φαίνεται να έριξαν τίποτε από τα πιο πάνω, ή τουλάχιστον να έριξαν κάτι το οποίο να δικαιολογεί την σύλληψη τους.

Κατέρρευσε η κάρτα φιλάθλου

Ο κ. Πιερή διερωτήθηκε ταυτόχρονα κατά πόσον τα πιο πάνω μπορεί να έγιναν και εσκεμμένα με σκοπό να εκφοβίσουν τους φιλάθλους.

«Στο γήπεδο βρίσκονταν 12.000 φίλαθλοι. Ποιος λέει πως όλο αυτό δεν έγινε σκόπιμα ώστε εκφοβιστεί ο κόσμος», συμπληρώνοντας πως «οι πελάτες μου πήγαν στο γήπεδο, δεν έκαναν τίποτα και τελικά συνελήφθησαν. Αυτό τι είναι; Δεν είναι εκφοβισμός και για τους υπόλοιπους όταν συλλαμβάνεσαι μόνο και μόνο που επέλεξες να πας γήπεδο»;.

Ο κ. Πιερή ανέφερε παράλληλα πως η κάρτα φιλάθλου τελικά το μόνο που αποδεικνύει είναι αν κάποιος βρισκόταν απλά στο γήπεδο και όχι κατά πόσον συμμετείχε τελικά σε επεισόδια. «Αυτό φαίνεται και από την ταυτοποίηση. Ποια ταυτοποίηση έγινε τελικά σύμφωνα με την κάρτα φιλάθλου αφού οι πελάτες μου αφέθηκαν ελεύθεροι;».

Ο δικηγόρος των τριών κλείνοντας μας εξέφρασε την απορία του κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί ως μεγαλύτερο της πρόβλημα τους φιλάθλους καθώς με το εν λόγω περιστατικό ασχολήθηκαν υπαρχηγοί, αξιωματικοί αλλά και η διερεύνηση έγινε από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων. «Η πολιτεία δεν έχει άλλα μεγαλύτερα προβλήματα», διερωτήθηκε, ενώ παράλληλα μας τόνισε πως «σίγουρα αν κάποιος προβεί σε κάποιο αδίκημα να τιμωρηθεί με βάση την βαρύτητα του αδικήματος. Δεν είπε κανείς να μην τιμωρηθεί. Αλλά γιατί ωστόσο ασχολήθηκε το ΤΑΕ με το ζήτημα; Δεν είχε ποιο σοβαρά προβλήματα;».

Ο κ. Πιερή σαν καταληκτικό του σχόλιο ανέφερε στην Offsite πως σίγουρα είναι κατά της βίας. Πως σίγουρα θέλει και ο ίδιος να πηγαίνει στο γήπεδο με το ανήλικο παιδί του γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν επεισόδια, ωστόσο, «αυτός δεν είναι ο τρόπος».

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο εξωτερικό για το πώς γίνεται σωστή πρόληψη της βίας στα γήπεδα και ας παραδειγματιστούμε από αυτό, σίγουρα όμως αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την κάρτα φιλάθλου, καθώς αυτή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι τον σκοπό για τον οποίο διαφημίζεται», μας τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την συνομιλία μας ο κ. Πιερή.  

 

Home