4 νεκροί και 11 αγνοούμενοι από ξαφνικές πλημμύρες στην Τουρκία

4 νεκροί και 11 αγνοούμενοι από ξαφνικές πλημμύρες στην Τουρκία


Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας στρατιώτης

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ξαφνική πλημμύρα που σημειώθηκε στη βόρεια Τουρκία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και 11 άλλοι αγνοούνται, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Εικόνες από τη βόρεια επαρχία της Κερασούντας έπειτα από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις, δείχνουν τα νερά να παρασύρουν κτίρια και οχήματα σ` έναν δρόμο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Σοϊλού δήλωσε πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθούν οι αγνοούμενοι.

Ένας από τους νεκρούς ήταν στρατιώτης, δήλωσε. "Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 133 πολίτες", δήλωσε ο Σοϊλού. "Το κράτος μας θα γιατρέψει τις πληγές και θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών μας με όλη την ισχύ του", πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, δήλωσε πως η βροχόπτωση ξεπέρασε 1,5 φορά τον μέσο όρο των βροχοπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο. "Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια πλημμύρα", δήλωσε ο Πακντεμιρλί. "Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί".

Ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλοι οι κρατικοί πόροι για την επισκευή των ζημιών.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΚΧΡ/ΜΚ)

 

Home