Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αίγυπτος: Προωθεί τη κατάπαυση πυρός Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ

Offsite Team -
13.08.2022 - 18:31

Αίγυπτος: Προωθεί τη κατάπαυση πυρός Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ

Η Αίγυπτος προωθεί την διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ

Αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας αναμένεται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό αναφέρει η έγκυρη παναραβική εφημερίδα που εκδίδεται στο Λονδίνο «Αλ-Άραμπι Αλ-Τζιαντίντ» , επικαλούμενη καλά πληροφορημένες παλαιστινιακές πηγές , σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται επικεφαλής της αντιπροσωπείας να είναι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου, Αμπάς Κάμελ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί το ζήτημα της απελευθέρωσης των στελεχών της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, Χαλίλ Αουάουντε και Μπασάμ Ασάαντι - αίτημα που προβάλλει έντονα η Ισλαμική Τζιχάντ , απειλώντας ότι σε περίπτωση που το Ισραήλ επιμείνει να μην το πράττει ή σε περίπτωση που απεργός πείνας Χαλίλ Αουάουντε χάσει τη ζωή του, τότε οι εχθροπραξίες θα αρχίσουν ξανά.

Η Ισλαμική Τζιχάντ υποστηρίζει ότι η συμφωνία καταπαυσης του πυρός προέβλεπε την απελευθέρωση των δυο στελεχών της , Αουάουντε και Ασάαντι, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές ασφαλείας του Ισραήλ. Ωστόσο από ισραηλινής πλευράς υποστηρίζεται ότι τέτοια προϋπόθεση δεν έχει τεθεί.

Η Αίγυπτος, από την πλευρά της, έχει δεσμευθεί να εργαστεί προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα ο Αουάουντε , η υγεία του οποίου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί πάνω από 150 ημέρες, και ο Ασάαντι να απελευθερωθεί «το συντομότερο δυνατό».

Στις αρχές της εβδομάδας, αιγυπτιακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον απεργό πείνας Χαλίλ Αουάουντε στην φυλακή όπου κρατείτο και παρακολούθησε από κοντά την μεταφορά του σε νοσοκομείο του κεντρικού Ισραήλ. Ωστόσο, ο Αουάουντε συνεχίζει την απεργία πείνας, όσο δεν λαμβάνεται η διαβεβαίωση ότι θα απελευθερωθεί.

Από ισραηλινής πλευράς δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί επικείμενης επίσκεψης υψηλόβαθμος αιγυπτιακές αντιπροσωπείας στο Ισραήλ και στη Γάζα.

ΚΥΠΕ

Home