Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακάρ: Να μην ενοχλήσει η Ελλάδα το νέο τουρκικό γεωτρύπανο

Offsite Team -
24.08.2022

Ακάρ: Να μην ενοχλήσει η Ελλάδα το νέο τουρκικό γεωτρύπανο

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να πράξει το λάθος να ενοχλήσει το γεωτρύπανο ‘Αμπντουλχαμίτ Χαν’», το οποίο ξεκινά εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Τούρκιγιε» γράφει ότι ο κ. Ακάρ, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσον η Ελλάδα έχει παρενοχλήσει το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, προειδοποίησε την Ελλάδα να μην κάνει αυτό το λάθος.

«Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν συνεχίζει τις έρευνες. Συνοδεύεται από φρεγάτες.  Ελπίζω να μην κάνουν κάτι που θα είναι λάθος. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες μας στη βάση του διεθνούς δικαίου, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και τις σχέσεις καλής γειτονίας», υποστήριξε ο Ακάρ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την «Ασκάμ», ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd James Austin.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι Ακάρ και Austin συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τον αγώνα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία και θέματα άμυνας και ασφάλειας.

ΚΥΠΕ

Home