Αλεξέι Ναβάλνι: Επέστρεψε στη φυλακή μετά την απεργία πείνας

Αλεξέι Ναβάλνι: Επέστρεψε στη φυλακή μετά την απεργία πείνας

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση μέσω βιντεοδιάσκεψης από την φυλακή θα συμμετείχε και ο Ναβάλνι.

Ο πολέμιος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε στην αρχική φυλακή ΙΚ-2 που βρίσκεται στην πόλη Πακρόφ της Ρωσίας, αφότου ανάρρωσε σε νοσοκομείο άλλης φυλακής που βρίσκεται στην πόλη Βλαντίμιρ, στο οποίο είχε μεταφερθεί μετά την απεργία πείνας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η ανακοίνωση για την μεταφορά του έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η αγωγή που είχε κάνει ο Ναβάλνι κατά της διεύθυνσης της φυλακής όπου είχε μεταφερθεί αρχικά και στην οποία είχε αρχίσει απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση μέσω βιντεοδιάσκεψης από την φυλακή θα συμμετείχε και ο Ναβάλνι.

Ο 45χρονος πολιτικός της αντιπολίτευσης είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου απεργία πείνας, απαιτώντας καλύτερη ιατρική περίθαλψη στην φυλακή καθώς υπέφερε από πόνους στην πλάτη και στο πόδι.

Στην συνέχεια διέκοψε την απεργία πείνας τον Απρίλιο μετά την ιατρική περίθαλψή που του παρείχαν στον νοσοκομείο της φυλακής όπου μεταφέρθηκε.

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι, Βαντίμ Κόμπζεφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τον μετέφεραν στη φυλακή Πακρόφ το βράδυ της Παρασκευής.

«Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι προφανώς στο νοσοκομείο της φυλακής ΙΚ-3 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος ανάρρωσε και πρέπει να εκτίσει την ποινή του εκεί όπου είχε αρχικά μεταφερθεί» δήλωσε ο Κόμπζεφ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Αλεξέι Ναβάλνι φυλακίσθηκε τον Ιανουάριο κατά την επιστροφή του στη Ρωσία έπειτα από την απόπειρα δηλητηρίασης με τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ στη Σιβηρία για την οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο.

Πηγή: cnn.gr 

Home