Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άλπεις:2 νεκροί & δεκάδες αγνοούμενοι από καταστροφικές πλημμύρες

Offsite Team -
04.10.2020 - 09:25

Άλπεις:2 νεκροί & δεκάδες αγνοούμενοι από καταστροφικές πλημμύρες

Thumbnail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ: Καταστράφηκαν κτίρια, γέφυρες και δρόμοι

Σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει περιοχές των Αλπεων, προκαλώντας χειμάρρους που κατέστρεψαν στο πέρασμά τους κτίρια, γέφυρες και δρόμους, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα, όπως αναφέρει το meteo, η Νοτιοανατολική Γαλλία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, αυτή τη φορά λόγω της κακοκαιρίας "Alex" όπως ονοματίστηκε από την Γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

1

Ο πίνακας δείχνει τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που καταγράφηκαν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 και από τις τιμές του γίνεται εύκολα αντιληπτή η επιρροή της έντονης ορογραφίας των Άλπεων: σε ορεινές περιοχές καταγράφηκαν έως και 500 mm ημερησίως που αντιστοιχούν σε φυσιολογικά ύψη βροχής 4-5 μηνών, ενώ στα παραθαλάσσια οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ πιο ασθενείς (πχ. Νίκαια, Κάννες < 45 mm).

Ακόμη και αν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις εντοπίστηκαν στις ορεινές περιοχές των Άλπεων, πολλοί χείμαρροι σε χαμηλά υψόμετρα υπερχείλισαν προκαλώντας καταστροφές σε εκατοντάδες κτίρια, γέφυρες και δρόμους. 

alpeis

Αλπεις: Δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Συνολικά 20 άνθρωποι αγνοούνται στις Γαλλικές Άλπεις, 17 άνθρωποι στις Ιταλικές Άλπεις, και 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές των καταστροφικών πλημμυρών στις Άλπεις αλλά αναδεικνύουν για πολλοστή φορά την έλλειψη σωστού οικιστικού σχεδιασμού σε όχθες χειμάρρων και ποταμών.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους που παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Τεράστιες οι καταστροφές από τις πλημμύρες στις Άλπεις.

iefimerida.gr

 

Home