Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα να διαδεχθεί τον Τζόνσον ο Ρίσι Σούνακ

Offsite Team -
08.07.2022 - 19:25

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα να διαδεχθεί τον Τζόνσον ο Ρίσι Σούνακ

Ο κ. Σούνακ γίνεται το πρώτο μεγάλο όνομα που θέτει υποψηφιότητα για επόμενος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Την υποψηφιότητά του στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο Twitter ο Ρίσι Σούνακ, ο ένας εκ των δύο Υπουργών, που παραιτήθηκαν πρώτοι την Τρίτη, προκαλώντας το ντόμινο αποχωρήσεων από τη βρετανική κυβέρνηση και την πτώση του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Ο 42χρονος τέως Υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως θα διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της χώρας για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη,  να επανοικοδομήσει την οικονομία και να επανενώσει τη χώρα.

>>>Διαβάστε επίσης: Οι Εργατικοί θα επιδιώξουν εκλογές με πρόταση μομφής

Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση ο κ. Σούνακ, γόνος ινδικής οικογένειας που μετανάστευσε στη Βρετανία από την ανατολική Αφρική, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η οικογένεια είναι το παν για εμένα. Και η οικογένειά μου μού έδωσε ευκαιρίες που οι ίδιοι μόνο να ονειρεύονται μπορούσαν. Αλλά ήταν η Βρετανία, η χώρα μας, που έδωσε σε αυτούς και σε εκατομμύρια σαν αυτούς την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλω να οδηγήσω αυτή τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση».

Επισημαίνει επίσης την εμπειρία που απέκτησε χειριζόμενος οικονομικά την πανδημία και τονίζει τις «αδιαπραγμάτευτες» αξίες του: «πατριωτισμός, δικαιοσύνη, σκληρή δουλειά».

Προσθέτει ότι θέλει να ενώσει τη χώρα και τονίζει πως η Βρετανία δεν μπορεί να βολεύεται με παραμύθια ως προς την οικονομική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να την αντιμετωπίσει «με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

Ήδη βουλευτές των Συντηρητικών έσπευσαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα Σούνακ, όπως οι Μαρκ Χάρπερ, Άντζελα Ρίτσαρντσον, Μαρκ Σπένσερ, Τζέικομπ Γιάνγκ και Λώρα Τροτ.

ΚΥΠΕ

Home