Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άνοδος στα κρούσματα COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη

Offsite Team -
12.10.2020 - 23:03

Άνοδος στα κρούσματα COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη

Thumbnail

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφεται σε ολόκληρη την Ευρώπη με τις αρχές να ανησυχούν και να λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε από την Παρασκευή σχεδόν 28.000 περιπτώσεις μολύνσεων από κορωνοϊό, οι οποίες αυξάνουν σε 888.968 το αθροιστικό σύνολο. Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό αυξήθηκε κατά 195 από την Παρασκευή φτάνοντας σε 33.124.

Η Μαδρίτη δεν γνωστοποιεί δεδομένα της πανδημίας μέσα στα Σαββατοκύριακα.

 Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν πως ο αριθμός των ασθενών με νέο κορωνοϊό που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπέρασε το όριο των 1.500 σήμερα, για πρώτη φορά από τις 27 Μαΐου, με τα στοιχεία αυτά να εντείνουν τους φόβους για την επιβολή τοπικών λοκντάουν στη χώρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 υπερέβη το όριο των 8.600 για πρώτη φορά από τις 29 Ιουνίου. Επιπλέον, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 8.505 νέα κρούσματα Covid-19 για τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός πολύ μικρότερος του ρεκόρ του Σαββάτου με 26.896 κρούσματα και της Κυριακής με 16.101.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 αυξήθηκε κατά 95 και ανέρχεται πλέον στους 32.825. Την Κυριακή είχαν καταγραφεί 46 θάνατοι. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 743.479.

Το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό ανήλθε σήμερα σε 1.045 στη χώρα. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από 987 που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί και συμπεριέλαβε 27 θανάτους σήμερα καθώς και 31 θανάτους που προστέθηκαν μετά την αναθεώρηση στοιχείων προηγούμενων ημερών.

Σήμερα στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό 39 άνθρωποι και καταγράφηκαν 4.619 νέα κρούσματα.Χθες, τα κρούσματα ήταν 5.456, με 26 νεκρούς. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα περισσότερα περιστατικά διαγνώστηκαν στην Λομβαρδία (696), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (662), στην Τοσκάνη (466) και στην περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο (395).Από την αρχή της επιδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 36.205 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, απόψε η κυβέρνηση Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα, αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μεταδόσεων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις και πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ρώμης αναμένεται να απαγορεύσει τα πάρτι σε σπίτια και σε δημόσιους χώρους, ενώ είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί σε κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την τηλεργασία, εντάσσοντας σε αυτή μέχρι το 70% των εργαζομένων τους.

Επίσης, σε ότι αφορά την εστίαση, αναμένεται να αποφασιστεί ότι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να κλείνουν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις του τομέα, και μετά τις εννέα το βράδυ να μην χορηγείται αλκόολ σε πελάτες που δεν το καταναλώνουν καθήμενοι σε τραπέζια. Σε ότι αφορά την άθληση, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την απαγόρευση των αθλημάτων εκείνων στα οποία δεν μπορεί να τύχει σεβασμού η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, όπως είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Προς το παρόν, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναμένεται να συνεχιστεί, παρά τα πολυάριθμα κρούσματα. Η προστατευτική μάσκα θα είναι υποχρεωτική, τέλος, για όσους επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα στα πάρκα των ιταλικών πόλεων, αλλά όχι για τους πολίτες που προτιμούν το τρέξιμο.

Το σύστημα αντιμετώπισης του κορωνοϊού που έχει δημιουργήσει η Ρωσία, της επιτρέπει με την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται αυτή την περίοδο να μην περάσει σ` ένα ολοκληρωτικό lockdown, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου  Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για ποιο λόγο η φθινοπωρινή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν επιβάλλει και πάλι την εφαρμογή ενός δεύτερου Lockdown.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η ζωή και υγεία των ανθρώπων είναι σε απόλυτη προτεραιότητα και πως όλα τα άλλα έπονται. Επισήμανε ότι ήδη έχει δημιουργηθεί ένα "μεγάλο απόθεμα σταθερότητας" σε σχέση με το πρώτο κύμα της επιδημίας. Διευκρίνισε επίσης, ότι σήμερα υπάρχουν πιο προωθημένα πρωτόκολλα θεραπείας, τα οποία επιτρέπουν μικρότερη θνητότητα, έχουν διασφαλισθεί τόσες κλίνες που επιτρέπουν να δεχόμαστε μεγαλύτερο αριθμό μολυνθέντων όπως και να διασφαλίζεται πιο αποτελεσματικά και σε συντομότερο χρονικό διάστημα η θεραπεία τους.

"Ολα αυτά- είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου- μας επιτρέπουν να είμαστε πιο ευέλικτοι και σε μεγάλο βαθμό να λαμβάνουμε υπ` όψιν τα συμφέροντα της οικονομίας της χώρας, ώστε να μην περάσουμε στην εφαρμογή ενός τόσο σκληρού μέτρου όπως είναι το ολοκληρωτικό Lockdown".

ΚΥΠΕ

Home