Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αργεντινή: «Υπερυπουργός» Οικονομίας αναλαμβάνει ο ΠτΒ

Offsite Team -
29.07.2022

Αργεντινή: «Υπερυπουργός» Οικονομίας αναλαμβάνει ο ΠτΒ

Ο Σέρχιο Μάσα, Πρόεδρος της Βουλής στην Αργεντινή θα αναλάβει «Υπερυπουργός» Οικονομίας

Ο Σέρχιο Μάσα, ο Πρόεδρος της Βουλής της Αργεντινής, ονομάστηκε «Υπερυπουργός» Οικονομίας και θα επιβλέπει τρία Υπουργεία, για να αντιμετωπιστεί η πολιτική και οικονομική κρίση στη χώρα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η προεδρία.

Ο διορισμός σηματοδοτεί τη συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας, του οποίου ηγείτο η Σιλβίνα Μπατάκις από την 4η Ιουλίου, αυτού της Παραγωγικής Ανάπτυξης και αυτού της Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, επικεφαλής του οποίου είχε τεθεί ο Ντανιέλ Σκιόλι από τη 15η Ιουνίου.

Η Αργεντινή πλήττεται από πληθωρισμό που συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στον κόσμο, καθώς αθροιστικά έφθασε το 36,2% μόνο το πρώτο εξάμηνο φέτος, ενώ το 37% των 45 εκατομμυρίων πολιτών της έχει βυθιστεί στη φτώχεια.

Ο κ. Μάσα, δικηγόρος, 50 ετών, με μακρά πολιτική καριέρα, θα αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις «ρυθμιστεί το ζήτημα της παραίτησής του από την έδρα του» στη Βουλή, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της προεδρίας.

Η Αργεντινή, η Κυβέρνηση της οποίας διαπραγματεύεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την αναδιάταξη του δανείου 44 δισεκ. δολαρίων που έλαβε το 2018, έχει δεσμευτεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα από το 3% το 2021 στο 0,9% του ΑΕΠ το 2024.

Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής αύξησε νωρίτερα χθες το κατευθυντήριο επιτόκιό της κατά 8 εκατοστιαίες μονάδες στο 60%, προχωρώντας στην έβδομη άνοδό του φέτος, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία χθες για να ζητήσουν να δημιουργηθεί «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» περίπου 67.000 πέσος (490 δολαρίων με βάση την επίσημη ισοτιμία) για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πιο επισφαλή θέση.

ΚΥΠΕ

Home