Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτή είναι η πορεία του κινέζικου πύραυλου που θα πέσει στη γη

Offsite Team -
30.07.2022 - 19:23

Αυτή είναι η πορεία του κινέζικου πύραυλου που θα πέσει στη γη

Ερωτήματα εγείρει τι ευθύνη αναλαμβάνουν  για το πρόβλημα των διαστημικών «χωματερών»  άλλες χώρες

Συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο  CZ-5B αναμένεται να πέσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σε μια ανεξέλεγκτη επανείσοδό του στην τροχιά του πλανήτη  με την πιθανότητα να «προσγειωθούν» σε κατοικημένες ζώνες να είναι εξαιρετικά μικρή. 

Σύμφωνα με το Aerospace Corporation η πιθανότερη ώρα εισόδου είναι στι 8:24 μ.μ. ώρα Ελλάδος (17:24 UTC) με απόκλιση μιας ώρας πριν και μετά, ενώ η πιθανότερη τροχιά είναι εκείνη που φαίνεται στο σχετικό tweet.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Σύμφωνα με το  «Forbes», πρόκειται για τον πύραυλο Long March 5B (CZ-5B), τα συντρίμμια του οποίου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), «μπορεί να επανεισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο, στο διάστημα μεταξύ της 30ης και 31ης Ιουλίου».

Ερωτήματα ωστόσο εγείρει, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, τι ευθύνη αναλαμβάνουν για το πρόβλημα των διαστημικών «χωματερών» άλλες χώρες.

>>>Διαβάστε επίσης: Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου κινούνται ανεξέλεγκτα προς τη Γη <<<

gf

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι δύο περιοχές της Ελλάδας που υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τα συντρίμμια του πυραύλου είναι η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη.

Σύμφωνα με την ομάδας «Προμηθέας», που ανάρτησε σχετικά γραφήματα, το στάδιο του προωθητικού πυραύλου CZ-5B παραμένει σε μια αργά απομειούμενη χαμηλή τροχιά (κόκκινη γραμμή).

Το γεγονός ότι ο κινεζικός πύραυλος πρόκειται να προσγειωθεί στην Γη, είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς ο στόχος δεν είναι να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά να δώσει ώθηση στο διαστημόπλοιο που μεταφέρει, ώστε να εξέλθει της ατμόσφαιρας.

Η πιο πρόσφατη εκτόξευση έγινε την Κυριακή όταν ένας πύραυλος Long March 5, μετέφερε μια εργαστηριακή μονάδα στο σταθμό Τιανγκόνγκ. 

Η EASA εξέδωσε ανακοίνωση - προληπτική ενημέρωση για τις πιθανές περιοχές που μπορεί να πέσουν κομμάτια του πυραύλου στην Ευρώπη. 

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, μαζί με: Βουλγαρία, Γαλλία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, και Πορτογαλία

Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Καλιφόρνια, «The Aerospace Corporation» η επανείσοδος θα γίνει σε λίγες ώρες, χωρίς να υπάρχει ακριβής πρόβλεψη.

Πηγή: Protothema.gr

Home