Βρετανία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον 5χρονο Όσκαρ (Pics & Vid)

Βρετανία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον 5χρονο Όσκαρ (Pics & Vid)

Όταν 5.000 άνθρωποι στέκονται στη βροχή για να γίνουν δωρητές και να σώσουν ένα 5χρονο παιδί
Μαθήματα ανθρωπιάς - 5000 άνθρωποι θέλουν να γίνουν δότες.

Περίπου από 5.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εξέταση και δωρεά βλαστοκυττάρων στον 5χρονο Όσκαρ Σάξελμπι Λι, από τη Βρετανία, ο οποίος μάχεται κατά του καρκίνου.

Το παιδί διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο με ένα είδος σπάνιου και επιθετικού καρκίνου που ονομάζεται οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

 

Ο 5χρονος Όσκαρ ξεκίνησε αμέσως μετά τη διάγνωση χημειοθεραπεία, ενώ έχει υποβληθεί σε 20 μεταγγίσει αίματος, ωστόσο οι γιατροί είπαν στους γονείς του πως πρέπει να κάνει μέσα σε τρεις μήνες μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

Τότε, το σχολείο του Όσκαρ μαζί με τους γονείς του ξεκίνησαν μια εκστρατεία, για να μαζέψουν χρήματα για τη θεραπεία του ενώ απηύθυναν και κάλεσμα προς τον κόσμο να βοηθήσει. 

Προς έκπληξή τους, η αποδοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμεναν καθώς περίπου από 5.000 άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν, σχηματίζοντας ουρές και περιμένωντας μέσα στη βροχή για να κάνουν την εξέταση και να μάθουν εάν μπορούν να γίνουν δότες.

Το ίδρυμα που έχει αναλάβει τα εξετάσει τα δείγματα δήλωσε ότι το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης υποψήφιων δωρητών για ήταν 2.200 άνθρωποι, ενώ και μέχρι τον Απρίλιο θα διοργανωθούν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις πόλεις Γούρκεστερ το Μπέρμιγχαμ. 

Home