Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία: Νέα 48ωρη απεργία για τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους

Offsite Team -
16.12.2022

Βρετανία: Νέα 48ωρη απεργία για τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους

Πρόκειται για τα μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου του κλάδου

Σε νέα 48ωρη απεργία μετά από εκείνη της Τρίτης έχουν κατέλθει από το πρωί πάνω από 40.000 εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηρόδρομους.

Πρόκειται για τα μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου του κλάδου, του RMT, που διεκδικούν υψηλότερες αυξήσεις λόγω του πληθωρισμού που βρίσκεται κοντά στο 11%.

Η απεργία επηρεάζει 14 από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρίες της χώρας, οι οποίες έχουν ακυρώσει την πλειοψηφία των δρομολογίων. Τα ελάχιστα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ημέρα απεργιακής κινητοποίησης.

Το επιβατικό κοινό καλείται να μην ταξιδεύει παρά μόνο αν είναι «απολύτως απαραίτητο».

Σήμερα απεργούν επίσης τα μέλη του RMT που απασχολούνται ως προσωπικό ασφαλείας στο Eurostar που συνδέει μέσω Μάγχης το Ηνωμένο Βασίλειο με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Απεργούν επιπλέον οι μηχανοδηγοί 12 σιδηροδρομικών εταιρειών που υπάγονται στο συνδικάτο Aslef, οι οδηγοί λεωφορείων της εταιρείας Abelio που εξυπηρετεί το νότιο και δυτικό Λονδίνο, καθώς και οι εργαζόμενοι στους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους στη βόρεια Αγγλία.

Η απεργία των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους είναι μόνο μία από τις δεκάδες που έχουν γίνει και που θα γίνουν τον τρέχοντα και τον επόμενο μήνα.

Τα μέλη του RMT έχουν κι άλλες προγραμματισμένες απεργίες τις ημέρες των εορτών. Χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη απεργία στην ιστορία του νοσηλευτικού προσωπικού του συστήματος υγείας NHS, η οποία θα επαναληφθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Μέσα στην εβδομάδα απέργησαν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι και έπονται μεταξύ άλλων οι οδηγοί ασθενοφόρων και οι ελεγκτές ταξιδιωτικών εγγράφων σε μεγάλα αεροδρόμια της χώρας. Τους δύο τελευταίους κλάδους θα αντικαταστήσουν τις ημέρες των απεργιών εκπαιδευμένοι στρατιώτες.

ΚΥΠΕ

Home