Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία: Πάνω από 1 εκ. κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μία εβδομάδα

Offsite Team -
03.12.2022

Βρετανία: Πάνω από 1 εκ. κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μία εβδομάδα

Αυξήθηκαν κατά 40% οι ασθενείς με γρίπη στα νοσοκομεία

Το φράγμα του ενός εκατομμυρίου έσπασε σε εβδομαδιαία βάση ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντείνοντας τις ανησυχίες για έα νέο, χειμερινό επιδημιολογικό κύμα.

Ο αριθμός των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 6% την εβδομάδα ως την 21η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την βρετανική στατιστική υπηρεσία (Office for National Statistics, ONS), τν αμέσως προηγούμενη, ο αριθμός τους ήταν 972.000. Επρόκειτο για την πρώτη αύξηση των κρουσμάτων από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 17η Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται αύξηση 40% των ασθενών στα νοσοκομεία εξαιτίας της γρίπης, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγείας (National Health Service, NHS). Στελέχη του θεσμού έχουν προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος «διπλής» πανδημίας, που θα αυξήσει πολύ την πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Βρετανία μετράει πάνω από 212.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου κάπου 24 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

naftemporiki.gr

Home