Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία: Τα νέα πρόσωπα που πιθανό να στελεχώσουν την κυβέρνηση

Offsite Team -
24.10.2022

Βρετανία: Τα νέα πρόσωπα που πιθανό να στελεχώσουν την κυβέρνηση

Τα επικρατέστερα ονόματα για το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, Εξωτερικών και Εσωτερικών

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται η Βρετανία, με τη σκιά των πληθωριστικών πιέσεων να ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων για τον Ρίσι Σούνακ που κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» της πρωθυπουργίας.

Αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρώτο Ινδό και νεότερο πολιτικό που βρίσκεται στο «τιμόνι» διακυβέρνησης της Γηραιάς Αλβιώνας, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στο νέο υπουργικό σχήμα.

Σύμφωνα με το δίκτυο skynews, οι πιθανότητες να οριστεί υπουργός Οικονομικών ο Τζέρεμι Χαντ είναι μεγάλες.

jeremy-hunt

Ο τωρινός ΥΠΟΙΚ, μετά την καρατόμηση του Κουάζι Κουάρτενγκ από τη Λιζ Τρας, λόγω του ανεπιτυχούς σχεδίου περικοπών στη φορολογία, θα μπορούσε να διατηρήσει τη θέση του.

Η κίνηση, την ίδια ώρα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια επιβολής κλίματος σταθερότητας στις αγορές.

Ένα ακόμη πρωτοκλασάτο στέλεχος των Συντηρητικών, ο Σάντζιντ Τζάβιντ, φέρεται να βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα εκείνα που θα μπορούσαν να αναλάβουν το ΥΠΟΙΚ. 

satzint-tzabint

Ο Τζάβιντ είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Τζόνσον λίγο πριν από τον Σούνακ κάτι που οδήγησε στην πτώση του πρώτου.

Ήταν επίσης ο προκάτοχος του Σούνακ στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ είχε υποστηρίξει την Τρας προτού αναλάβει την ηγεσία των Συντηρητικών.

Ένα ακόμη όνομα που κυκλοφορεί ευρέως στα βρετανικά ΜΜΕ και φέρεται πιθανό να αναλάβει το πιο νευραλγικό υπουργείο εκείνο της Κέμι Μπάντενοχ που ήταν αντίπαλη του Σούνακ στην κούρσα διαδοχής των Συντηρητικών, ωστόσο αποσύρθηκε και εξέφρασε τη στήριξή της στον νέο ηγέτη του κόμματος.

Kemi_Badenoch

Η πρώην τραπεζίτης-ανερχόμενο αστέρι των Τόρις θεωρείται ικανή να συσπειρώσει την πιο δεξιά πλευρά των Τόρις.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, τα ονόματα εκείνα που φιγουράρουν ως επικρατέστερα είναι από της Πένι Μόρντοντ, που αποσύρθηκε από την κούρσα για να αναλάβει πρωθυπουργός ο Σούνακ, μέχρι και του Τζόνσον.

penny_mordaunt-britain

Η Μόρντοντ έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας επί πρωθυπουργίας της Μέι.

Οι πιθανότητες να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ο Τζόνσον είναι μεν μικρές, δεδομένης της αποχώρησης Σούνακ από την κυβέρνησή του, ωστόσο η ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου μπορεί να θεωρηθεί κίνηση διατήρησης ενότητας.

Για το υπουργείο Εσωτερικών, επικρατέστερος θεωρείται ο Γκραντ Σαπς, ο οποίος παρέμεινε στις τελευταίες αναμετρήσεις πιστός υποστηρικτής του Σούνακ.

068_AA_07072022_791578

Είχε αντικαταστήσει την Σουέλα Μπρέιβερμαν στο υπουργείο Εσωτερικών ενώ θεωρείται έμπειρο στέλεχος των Τόρις.

Πιθανότητες να αναλάβει το ΥΠΕΣ έχει και ο Σάντζιντ Τζάβιντ, ο οποίος κατείχε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο επί πρωθυπουργίας της Τερίσα Μέι.

protothema.gr

Home