Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία:Eισήγαγε Ρωσικό πετρέλαιο αξίας 220 εκ. μετά την εισβολή

Offsite Team -
27.04.2022 - 18:30

Βρετανία:Eισήγαγε Ρωσικό πετρέλαιο αξίας 220 εκ. μετά την εισβολή

Ρωσικό πετρέλαιο αξίας 220 εκ. λιρών εισήγαγε η Βρετανία μετά από την εισβολή στην Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εισαγάγει πετρέλαιο αξίας 220 εκ. λιρών από τη Ρωσία μετά από την εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία από την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Η εισαγωγή έγινε παρά το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι από τις πιο σφοδρές στην κριτική κατά της Ρωσίας και ηγείται των φωνών υπέρ του πλήρους εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Το Λονδίνο έχει πει πως θα τερματίσει πλήρως την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου εντός του έτους και ότι έπειτα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για το ρωσικό φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο από τη Ρωσία καλύπτει περίπου το 8% του μαύρου χρυσού που καταναλώνεται στη Βρετανία, ενώ το ρωσικό φυσικό αέριο αντιστοιχεί περίπου στο 4% των βρετανικών αναγκών.

Τα στοιχεία από την Greenpeace δείχνουν πως το τελευταίο δίμηνο στη Βρετανία έχουν φτάσει 1,9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ή 257.000 τόνοι.

Το Λονδίνο έχει απαγορεύσει τον κατάπλου πλοίων ρωσικής ιδιοκτησίας, διαχείρισης ή σημαίας, αλλά δεξαμενόπλοια υπό άλλη σημαία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο μπορούν ελεύθερα να εισέρχονται στα βρετανικά ύδατα.

Η περιβαλλοντική οργάνωση κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για υποκρισία. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε, «θα καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο ως το τέλος του έτους και τις εισαγωγές υγροποιημένου ρωσικού φυσικού αερίου όσο το δυνατόν συντομότερα μετά από αυτό. Το ΗΒ δεν έχει ζήτημα με την παροχή είτε πετρελαίου είτε αερίου και σε αντίθεση με την Ευρώπη δεν εξαρτιόμαστε από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας».

ΚΥΠΕ

Home