Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

BTA: Τα ΜΜΕ πρέπει να διαδίδουν τη γνώση των διαχρονικών αξιών

Offsite Team
- 02.11.2022

BTA: Τα ΜΜΕ πρέπει να διαδίδουν τη γνώση των διαχρονικών αξιών

Thumbnail
Απεργία στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών συζητούσε το θέμα

«Εμείς, τα μέσα ενημέρωσης, είμαστε ο μεσάζων που πρέπει να διαδίδουμε τη γνώση για τις διαχρονικές αξίες, πέρα από τις ασήμαντες ανθρώπινες ανησυχίες», δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Διευθυντής του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων (BTA) Κίριλ Βάλτσεφ, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στη 17η Παγκόσμια Συνάντηση των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης, που πραγματοποιείται στο Ισραήλ από 1 έως 3 Νοεμβρίου.

«Πρέπει να καταπνίξουμε την αμαρτία και πρέπει να αναδείξουμε τις αρετές, την αγνότητα, τη φιλανθρωπία, την επιμέλεια, την υπομονή, την καλοσύνη, την ταπεινότητα. Πρέπει να κρατήσουμε μακριά από την επικράτειά μας την αργολογία, το ψέμα, τη δυσφήμιση, τη συκοφαντία, το μίσος, την κακία και την αναλγησία», είπε ο Βάλτσεφ στην ομιλία του. 

Επισήμανε ότι η συνάντηση στους Αγίους Τόπους θα πρέπει να βοηθήσει τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης να διαδώσουν τρεις σημαντικές γνώσεις. Το πρώτο κομμάτι αφορά τη σωτηρία των Βούλγαρων Εβραίων από το Ολοκαύτωμα πριν από 80 χρόνια και το πένθος και τη μνήμη των Εβραίων του υπόλοιπου κόσμου που δεν σώθηκαν.

«Το δεύτερο κομμάτι αφορά τη μακραίωνη παρουσία του πνεύματος των Βουλγάρων σε αυτή την Πόλη του Θεού, η οποία προσελκύει προσκυνητές από τα βουλγαρικά εδάφη ήδη από την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας, οι οποίοι επιθυμούν να επιτύχουν την πιο μεγαλειώδη έκφραση του να είσαι Ανατολικός Ορθόδοξος Χριστιανός. Εμείς, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, μπορούμε να βοηθήσουμε τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία μαζί με το βουλγαρικό κράτος να αποκαταστήσει την παρουσία μας εδώ», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής του πρακτορείου. 

«Είναι πολύ ωραίο όταν λέμε την ιστορία των Βούλγαρων Εβραίων. Για τους παππούδες μου είναι περισσότερο μια ιστορία αγάπης παρά μια τραγική ιστορία. Γνωρίστηκαν χάρη στο Ολοκαύτωμα. Ήταν αγρότες, υπέφεραν από τον τότε ισχύοντα νόμο για την προστασία του έθνους, από τη φοβερή νομοθεσία», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Θρησκευτικού Συμβουλίου Μαξίμ Ντέλτσεφ.

Υπενθυμίζοντας ότι το 2023 συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη διάσωση των Βούλγαρων Εβραίων, ο Ντέλτσεφ είπε ότι το αίτημά του ήταν να προσπαθήσει να πει «ότι αυτό το γεγονός συνέβη σε πείσμα αυτών των νόμων και ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είχε ανθρώπους που ήθελαν να στείλουν τους Εβραίους σε στρατόπεδα θανάτου».

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση, δήλωσε ότι ο ρόλος των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο είναι να υποστηρίζουν την ελευθερία του λόγου και να υπερασπίζονται την ιδέα ότι κάποιος μπορεί να έχει άποψη διαφορετική από αυτή που επιβάλλουν τα άλλα μέσα ενημέρωσης, τα κοινωνικά δίκτυα και το περιβάλλον.

ΚΥΠΕ

Home