Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Covid: Η πόλη που δίνει 1.570 δολάρια σε όποιον βρεθεί θετικός

Offsite Team -
06.12.2021

Covid: Η πόλη που δίνει 1.570 δολάρια σε όποιον βρεθεί θετικός

Υπό μια προϋπόθεση!

Η πόλη Χαρμπίν της βόρειας Κίνας δίνει 1.570 δολάρια σε όποιον βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό- υπό την προϋπόθεση ότι θα εμφανιστεί ανεξάρτητα χωρίς να χρειαστεί να εντοπιστεί μέσω ιχνηλάτησης.

Αυτό το νέο σχέδιο της διοίκησης της πόλης θα επιβραβεύσει όσους προσέλθουν ενεργά να εξεταστούν για κορωνοϊό όταν εμφανίσουν συμπτώματα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με μια κοινοποίηση σε όλη την πόλη στις 4 Δεκεμβρίου που επικαλείται η ιστοσελίδα Insider.com, η κυβέρνηση της Χαρμπίν επιδιώκει να επιβραβεύσει μόνο όσους προσέλθουν από μόνοι τους.

«Συμβουλεύουμε τους κατοίκους να λαμβάνουν γνώση των ειδήσεων για το πού εμφανίζονται θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Εάν εμφανίζετε συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, κόπωση, απώλεια όσφρησης ή γεύσης, μυϊκοί πόνοι ή διάρροια, μην προσπαθείτε να αυτοθεραπευθείτε. Φορέστε μάσκα και κατευθυνθείτε στην πλησιέστερη κλινική και ενημερώστε μας πού ταξιδέψατε και με ποιους ήρθατε σε επαφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εάν προσέλθετε ανεξάρτητα αφού αισθανθείτε συμπτώματα και επισκεφθείτε ένα νοσοκομείο για να δείτε έναν γιατρό και να εξηγήσετε την περίπτωσή σας, όσοι βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό θα ανταμειφθούν με 10.000 κινεζικά γιουάν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στις 5 Δεκεμβρίου, η πόλη ανέφερε επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο, τα άτομα αυτά είναι απίθανο να λάβουν χρηματική αμοιβή, επειδή εντοπίστηκαν μέσω τεστ ρουτίνας και εντοπισμού επαφών.

Ενώ οι αναφερόμενοι αριθμοί των κρουσμάτων στην Κίνα είναι σταθερά χαμηλοί από την αρχική επιδημία, η χώρα δεν συμπεριλαμβάνει στην επίσημη καταμέτρησή της ασθενείς που είναι θετικοί στον ιό αλλά ασυμπτωματικοί.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μικρότερης κλίμακας έξαρση του κορωνοϊού στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους αντιμετωπίστηκε με επιθετικά μέτρα μαζικού ελέγχου και άμεσο lockdown στην πόλη για 72 ώρες. Πιο πρόσφατα, περίπου 30.000 άνθρωποι βρέθηκαν παγιδευμένοι στη Disneyland της Σαγκάης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού εκεί, μη μπορώντας να φύγουν μέχρι να εξεταστούν όλοι οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι.

Η Κίνα προσπαθεί επί του παρόντος να καταστείλει ένα ξέσπασμα δεκάδων κρουσμάτων στην Εσωτερική Μογγολία, καθώς και συρροές στο Πεκίνο και τη Σαγκάη. Ωστόσο, τα αναφερόμενα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν χαμηλά. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, 61 κρούσματα εντοπίστηκαν σε 31 επαρχίες στις 5 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα σε 1.060.

Πηγή: ethnos.gr

Home