Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκθεση για διασύνδεση Δήμου Κωνσταντινούπολης με «τρομοκρατία»

Offsite Team -
23.12.2022

Έκθεση για διασύνδεση Δήμου Κωνσταντινούπολης με «τρομοκρατία»

Στη Μερσίνη στις 9 Αυγούστου το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας
Το ΥΠΕΣ της Τουρκίας υπέβαλε στον εισαγγελέα έκθεση για διασύνδεση του Δήμου Κωνσταντινούπολης με την «τρομοκρατία»

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας υπέβαλε στον εισαγγελέα έκθεση για διασύνδεση του Δήμου Κωνσταντινούπολης με την «τρομοκρατία», σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Το ΓΤΠ αναφέρει στη επισκόπηση του τουρκικού Τύπου ότι στο δημοσίευμα γίνεται λόγος σε ισχυρισμούς του ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι 1668 άτομα ή συγγενείς τους στον Δήμο Κωνσταντινούπολης ήταν «σε επαφή και συνδεδεμένοι με την τρομοκρατία».

Ο Δήμος Κωνσταντινούπολης σχολίασε ότι «εάν άτομα με τρομοκρατικές διασυνδέσεις βρίσκουν εργασία σε δημόσιους φορείς, το πρόβλημα δεν είναι ο Δήμος, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια. Το Υπουργείο θα πρέπει να μοιραστεί τις πληροφορίες που διαθέτει με τον Δήμο».

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεση της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου σχετικά με την πρόσληψη του προσωπικού που απασχολείται στον Δήμο Κωνσταντινούπολης, στους συνδεδεμένους με αυτόν οργανισμούς και στις θυγατρικές του υπηρεσίες, η έκθεση παραδόθηκε στο Ειδικών Ερευνών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντινούπολης. Νομικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η εισαγγελία έχει δύο επιλογές. Είτε δεν θα χρειαστεί να ασκηθεί ποινική δίωξη και ο φάκελος θα κλείσει, είτε θα συνταχθεί κατηγορητήριο με την αιτιολογία ότι υπάρχουν στοιχεία ποινικού αδικήματος. Η νομική διαδικασία θα καθοριστεί μετά την εξέταση από τον εισαγγελέα.

Μιλώντας στην Τζουμχουριέτ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κωνσταντινούπολης, Ντογάν Σούμπασι, δήλωσε: «Η έρευνα του εισαγγελέα είναι εμπιστευτική. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα καταθέσει μήνυση, εναντίον ποίου θα καταθέσει μήνυση και πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση από πλευράς ποινικού δικαίου. Αυτή είναι η νομική πλευρά του θέματος. Αν βγει το κατηγορητήριο, θα έχουμε όλες τις λεπτομέρειες. Η πολιτική διάσταση του περιστατικού είναι η εξής: Η κυβέρνηση είχε μια πολιτική απέναντι στη ‘συμμαχία του έθνους’ στις εκλογές του 2019 μέσω δηλώσεων για την τρομοκρατία. Από αυτό το περιστατικό καταλαβαίνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν παρόμοια ρητορική και σε αυτές τις εκλογές. Μια άλλη διάσταση είναι η άσκηση πίεσης στους δήμους. Θα καταλάβουμε αν έχουν περαιτέρω στόχους αφού λάβουμε έγγραφα και πληροφορίες».

H Tζανάν Καφταντζίογλου, επικεφαλής του CHP στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξής και δήλωσε ότι δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούν να κάνουν οι ευρισκόμενοι στην εξουσία και φαίνεται ότι δεν υπάρχει όριο στο τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, είναι υποψήφιος βουλευτής με το AKP ο Αρίφ Γιλντιρίμ, ένας από τους επιθεωρητές που ορίστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στην ειδική επιθεώρηση που ξεκίνησε το Υπουργείο λόγω της υποτιθέμενης απασχόλησης προσωπικού που συνδέεται με την τρομοκρατία στην στον Δήμο Κωνσταντινούπολη. Ο Γιλντιρίμ είχε επίσης εργαστεί στην έρευνα που ξεκίνησε κατά του Ιμάμογλου στις 6 Μαΐου 2019, λίγες ημέρες μετά την ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, σχετικά με τη θητεία του ως δήμαρχος του δήμου Μπεϊλίκντουζου.

ΚΥΠΕ

Home