Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ελλάδα: Επέστρεψε άμεσα την εντολή ο Ανδρουλάκης - Επίσημα σε επαναληπτικές Εκλογές

Offsite Team -
23.05.2023

Ελλάδα: Επέστρεψε άμεσα την εντολή ο Ανδρουλάκης - Επίσημα σε επαναληπτικές Εκλογές

Τα επόμενα βήματα μέχρι τις 25 Ιουνίου που θα διεξαχθεί η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

Στο προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 18:30 το απόγευμα ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να δει την πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε από την κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρίτη διερευνητική εντολή, ολοκληρώνοντας την διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την επέστρεψε άμεσα, ανοίγοντας το δρόμο για την σύγκληση και την άμεση διάλυση της Βουλής, που οδηγεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Όπως είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας «η λαϊκή ετυμηγορία δεν αφήνει περιθώρια συγκλίσεων, επιστρέφω άμεσα την διερευνητική εντολή».

Από την πλευρά της η κα Σακελλαροπούλου, σχολίασε ότι θα περάσουμε στην επόμενη λύση όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα στο ίδιο πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ωστόσο δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή , καθώς όπως είπε, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Εξήγησε πως ανταποκρίθηκε στη συνταγματική του υποχρέωση και προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή, ώστε αμέσως μετά, την Δευτέρα, να προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σειρά των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών θα καθοριστεί από τις ηγεσίες των κομμάτων, που παραδοσιακά αποφασίζουν με βάση τη σταυροδοσία της προηγούμενης κάλπης.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει και την ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής. Η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών αναμένεται να γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή, ώστε η χώρα να μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο, μέχρι τις 25 Ιουνίου που θα διεξαχθεί η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Cnn.gr

Home