Εμβολιασμένοι:Κάτω από 50% πιθανότητες να νοσήσουν με long covid

Εμβολιασμένοι:Κάτω από 50% πιθανότητες να νοσήσουν με long covid

Nέα έρευνα του Πανεπιστημίου King's College του Λονδίνου

O εμβολιασμός κατά της Covid μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες νόσησης από «long Covid», επισημαίνει έρευνα του Πανεπιστημίου Κing' s College του Λονδίνου.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοιού, διατρέχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τη νόσο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου δείχνει επίσης ότι, ακόμη και αυτοί που νοσούν από «long Covid» θα το περάσουν στο... πόδι εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα.

Στη Βρετανία, μέχρι στιγμής, το 78,9% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, όπως αναφέρει το BBC.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναρρώνουν από Covid μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, αλλά ορισμένοι εμφανίζουν συμπτώματα που συνεχίζονται ή διαρκούν εβδομάδες ακόμη και μήνες μετά την αρχική μόλυνση - γνωστή ως «long Covid».

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet Infectious Diseases», επισημαίνουν ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές και προλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Διαπιστώσαμε ότι οι πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων επί 28 ημέρες ή περισσότερο μετά τη μόλυνση μετά τον εμβολιασμό μειώθηκαν κατά το ήμισυ, μετά τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid», υποστηρίζουν στη μελέτη τους.

protothema.gr

Home