Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εμβόλιο – Αυστραλία: Αποζημιώνει πολίτες για επιπλοκές

Offsite Team -
29.08.2021 - 15:00

Εμβόλιο – Αυστραλία: Αποζημιώνει πολίτες για επιπλοκές

Oι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση 5.000 δολαρίων και πάνω

Η Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομοθετεί για αποζημιώσεις σε πολίτες αν παρουσιάσουν κάποιες από τις εξαιρετικά σπάνιες σοβαρές παρενέργειες των εγκεκριμένων εμβολίων για τον κορονοϊό.

Με το νέο πρόγραμμα οι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση  5.000 δολαρίων Αυστραλίας και πάνω. Από τις 6 Σεπτεμβρίου  ξεκινά η υποβολή αιτήσεων, οι οποίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Απέδωσε καρπούς η πίεση από Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αυστραλίας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αυστραλίας, το οποίο είχε πιέσει για το σχέδιο, δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες προηγουμένως ανησυχούσαν ότι θα μπρούσαν να επιβαρυνθούν από δικαστικές προσφυγές και δαπανηρές αξιώσεις εργαζομένων, καθώς μάλιστα εργοδότες επιμένουν ότι πρέπει να αρχίσουν εμβολιασμοί στους χώρους εργασίας.

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ διευκρίνισε ότι το Πρόγραμμα Αξίωσης Αποζημίωσης θα παρέχει «απλή και γρήγορη διοικητική διαδικασία για αποζημίωση», και πρόσθεσε: «Οι σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες, αλλά είναι σημαντικό να παρέχουμε δίχτυ ασφαλείας».

ΕΘΝΟΣ

Home