Ένας Τούρκος άκουσε τον Τραμπ, κατανάλωσε απολυμαντικό και πέθανε

Ένας Τούρκος άκουσε τον Τραμπ, κατανάλωσε απολυμαντικό και πέθανε

Τραγικός θάνατος για άνδρα στην Τουρκία

Ένας άνδρας από την Τουρκία πίστεψε όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και ήπιε απολυμαντικό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Το πρώτο «θύμα» της άποψης του προέδρου των ΗΠΑ, που πριν μερικές μέρες πρότεινε την «ένεση» με απολυμαντικό σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, είναι γεγονός.

Ένας 45χρονος άνδρας από την Τουρκία πίστεψε τα λόγια του Τραμπ και κατανάλωσε αιθανόλη και απολυμαντικό για να προστατευτεί από τον COVID-19.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο άτυχος άνδρας ονόματι Μπαρίς Τσιμέν, ήταν από την πόλη Τεκιρντάγ της Τουρκίας και μετά την κατανάλωση του απολυμαντικού, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με έντονους στομαχικούς πόνους όπου και τελικά κατέληξε.

Ο κ. Τσιμέν είπε νωρίτερα στην μητέρα και την αδερφή του πως το έκανε αυτό για να σωθεί από τον ιό.

Ο Μπαρίς Τσιμέν που ήπιε απολυμαντικό

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, ο 45χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η Αστυνομία διενεργεί έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, προκάλεσε αίσθηση την Παρασκευή όταν πρότεινε τη χρήση απολυμαντικού για θεραπεία από τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε: «Ας υποθέσουμε ότι κεραυνοβολούμε το σώμα με ένα τεράστιο - είτε είναι υπεριώδες είτε πολύ ισχυρό φως - και νομίζω ότι είπατε ότι δεν έχει δοκιμαστεί κάτι τέτοιο, είπε ο Τραμπ, μιλώντας στον Μπράιαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και πρόσθεσε: «Και μετά λέω, ας υποθέσουμε ότι φέρνουμε το φως μέσα στο σώμα, το οποίο μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω του δέρματος είτε με κάποιον άλλο τρόπο, και νομίζω ότι είπατε ότι θα το δοκιμάσετε επίσης». Ωστόσο, οι ιατρικές του συμβουλές δεν έμειναν μόνο στο φως και ζήτησε να μάθει αν ενέσεις με απολυμαντικό θα λειτουργούσαν.

«Βλέπω το απολυμαντικό που τον εξαφανίζει σε ένα λεπτό, ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο με ένεση ή σχεδόν σαν καθαρισμό; Όπως βλέπετε, φτάνει στους πνεύμονες, αυξάνεται πολύ στους πνεύμονες, οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να το ελέγξετε», σημείωσε.

Άμεση ήταν και η απάντηση της εταιρίας Dettol, που ξεκαθάρισε πως τα απολυμαντικά προϊόντα δεν πρέπει να καταναλώνονται από τον άνθρωπο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

«Όπως όλα τα προϊόντα, τα απολυμαντικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως ακριβώς ορίζουν οι οδηγίες χρήσεως. Παρακαλώ, διαβάστε την ετικέτα και τις οδηγίες» έσπευσε να προσθέσει η εταιρεία.

sputniknews.gr

Home